BAŞKAN ARSLAN'DAN SU ZAMMINA TEPKİ

SİYASET

BAŞKAN ARSLAN'DAN SU ZAMMINA TEPKİ

Saadet Partisi Sapanca İlçe Teşkilatı Başkanı Yunus Arslan, Sapanca'da suya yapılan yüzde 50'lik zamma tepki gösterdi.

Sapanca'nın Sakarya'nın su kaynağı olduğuna dikkat çeken Arslan, "Kaliteli suyun merkezlerinden biri olmasına rağmen o kaliteli suya pek ulaşamayan ve Sakarya'daki suyun en pahalı satıldığı bölgede yer alan Sapanca, SASKİ'nin yüzde 50'lik güncellemesinden nasibini aldı" dedi.

İktidarın ekonomik başarısızlık içerisinde olduğunu savunan Arslan şunları kaydetti:

"Her vesileyle şehrin her yanındaki billbordlar da arzı endam eden büyükşehir belediye başkanımız elektriğe yüzde 400'e varan zamlardan şikayet ederken son fiyatlara rağmen sübvansiyon yapıldığını söylüyor. Yani su daha pahalı olması gerektiğini düşünüyor.

Ekonomik başarısızlığını kabul etmeyen iktidar, ağır ekonomik koşullar için halci, toptancı, marketçi, ev sahibi, stokçu, fırsatçı gibi olur olmaz herkesi... Daha da olmazsa dış güçleri suçlarken bir türlü sorumluluğu kabul etmemektedir. 

Muhalefet partilerine mensup belediyelerdeki zamlara fahiş diye cumhurbaşkanı seviyesinde tepki gösteren iktidara mensup partilerinin SASKİ zammı gibi zamlara ekonomik koşulların zorunlu kıldığı güncelleme deyiveriyorlar.

O ekonomik koşulları kimlerin bu hale getirdiğini ise gözden kaçırmak, tepkileri başka yerlere çekmek çabasındalar.

İktidara yakın medyada 'fahiş fiyat ve zamları nereye nasıl şikayet edileceği' tarzında haberler yapılıyor. 

En son SASKİ zammı olmak üzere su, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, vergi gibi kalemlerde yapılan 'fahiş güncellemeleri' nereye nasıl şikayet edeceğimizi sormak istiyoruz."