SAPANCA GÖLÜ'NÜN ETRAFI BİSİKLETLE GEZİLEBİLECEK

SİYASET

SAPANCA GÖLÜ'NÜN ETRAFI BİSİKLETLE GEZİLEBİLECEK

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından 'Bisiklet Şehri Sakarya'ya kazandırılacağı belirtilen yeni bisiklet yolları için çalışmalar gerçekleştirilen törenle başladı.

Daha önce Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ile Vagon Park arası tamamlanan ve Vagon Park ile Arifiye Gölbaşı Park arasını kapsayan 2. etapta çalışmaların başladığı bisiklet yolu projesinde Kocaeli sınırlarına kadar ulaşacak 3. etap için ilk beton atıldı.

Proje tüm unsurlarıyla tamamlandığında Sapanca Gölü'nün etrafı kesintisiz bir şekilde bisikletle tam tur yapılabilecek. Aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Anadolu Koridoru Bisiklet Yolu projesine dahil olacak ve böylelikle ilk kez yerel bisiklet ağı ile ulusal bisiklet ağı birleşmiş olacak.

Sapanca Gölü kıyısında gerçekleştirilen törende Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'nin yanı sıra İller Bankası İstanbul Bölge Müdürü Fikret Yüksel, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, STK temsilcileri, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, vatandaşlar ve çok sayıda davetli yer aldı.

Sakarya'yı her alanda güçlü yarınlara ulaştırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, "Bizlere emanet edilen bu şehrin sorumluluğunu ilk gün ki heyecan ve gayretle taşıyoruz. Bir şehrin ileriye taşınması için spora ve eğitime verilen pay çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ve spora verdiğimiz hassasiyetten dolayı gerçekleştirdiğimiz projelerimizi görüyorsunuz. Attığımız her imza ile her etkinlik ile şehrimizi adım adım ileriye taşıyor, yeniliklerin ve ilklerin şehri olmaya devam ediyoruz" dedi.