SAVİBU SEKTÖRDEKİ SORUNLARI MASAYA YATIRDI

GÜNCEL

SAVİBU SEKTÖRDEKİ SORUNLARI MASAYA YATIRDI

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneğinin (SAVİBU) her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği olağan toplantısı bu ay Sapanca Çınar Park'ta düzenlendi.

Üye işletmecilerinin katıldığı toplantıda Sapanca turizminin geleceği değerlendirilirken sektör sorunları masaya yatırıldı.

Toplantı sonrası açıklamada bulunan SAVİBU Başkanı Safa Alaçam, "Sapanca'yı değerli kılan güzelim doğasına zarar vererek yapılmaya çalışılan projeleri kınıyor, yapılan yanlıştan acilen dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yaz sezonu yoğunluğu sebebiyle aşırı derece artan dolandırıcılık ile kararlı mücadeleye devam ediyoruz.  Dernek adına açılan instagram sayfası @savibuorg adresi, 0530 946 90 54 Whatsapp hattı ve 0264 582 12 17 numaralı telefon hattı üzerinden her gün 500'den fazla kişiye bilgi aktarıyoruz. Bilgi akışı ve sorunların hızlı çözümü için mahalle temsilcilikleri oluşturulmasına karar verdik. Alt ve üstyapı eksiklikleri için kurumlarla görüşmelere yoğunluk verilmesine ve Sapanca sınırları içerisinde yer alan sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde hareket etme kararı aldık. Son yılların gözde tatil bölgesi Alaçatı'nın pahalılık sebebiyle geçtiğimiz yıllara göre bugün yeterli ilgiyi görmediği ortadayken, aynı hataya Sapanca'nın düşmemesi için hem konaklama fiyatlarında hem de ilçe genelinde pahalılığın önüne geçilmesi için üyelerimizle ortak çalışma kararı aldık" dedi.