ŞAHİN: ''BU YATIRIM YÖNETMELİĞE UYGUN MU?''

GÜNCEL

ŞAHİN: ''BU YATIRIM YÖNETMELİĞE UYGUN MU?''

Cumhuriyet Halk Partisi Sapanca Belediye Meclis Üyesi Nihat Arda Şahin, "Sapanca'da yapılan bir bungalov yatırımının görüntülerini paylaşarak, yönetmeliğe uyup uymadığını sordu.

Şahin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sapanca Uzunkum bölgesinde yapılan yatırımın videosu ile bu yönetmelik eğer ki uyuyorsa özür dileriz. Ancak uymuyorsa bu sermaye canavarını görmezden gelmek Sapanca'da bu sektörden nasiplenen tüm halka haksızlıktır, adaletsizliktir, eşitsizliktir! Özcan Başkan'a Belediye Başkanımıza defalarca söyledik başkanım sizin Sapancalının önünü açmak isteğindeki samimiyetinizden zerre kadar şüphemiz yok ancak bu iyi niyetinizi bu tip sermayeler suiistimal eder. Gelinen nokta ortada planlama şart kural şart. Sapanca tüm dinamikleriyle bir araya gelmeli ve turizm bölgesi ilan edilmeli. Turizm master plan hazırlanmalı. En büyük eseriniz olur. Tüm dinamiklerimizle destek vermeye hazırız."

"Bu rezilliğe kimse dur demeyecek mi?"

Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU) Başkanı Ali Safa Alaçam ise açıklamasında, "Bu rezilliğe kimse dur demeyecek mi? İlçe halkının bin bir zorlukla yaptığı, emek harcadığı bir ağaca bile zarar vermeden ortaya çıkarttığı butik işletmeler ile Sapanca değerine değer katarken, tüm halk bundan istifade ederken şimdi bu nedir? Kaç kere dedik! Sapanca varsa biz varız! Doğa varsa biz varız!" ifadelerine yer verdi.