SAPANCA EL SANATLARI FESTİVALİ'NE YOĞUN İLGİ

GÜNCEL

SAPANCA EL SANATLARI FESTİVALİ'NE YOĞUN İLGİ

Sapanca Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen El Sanatları Festivali yoğun ilgi gördü. Festival kapsamında sahne alan sanatçı Aydilge ise festivale gelen ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Bu yıl Sapanca Fuar ve Sergi Alanında gerçekleşen festivale önceki yıllarında üzerinde bir katılım gerçekleşti. 150'nin üzerinde standın yer aldığı festivalinin 3. Gününde ise sanatçı Aydilge sahne aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konserde binlerce sanatsever hep bir ağızdan sanatçıya eşlik etti.

Festivali ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Atabek Erdoğan, festivalde stantlardan alışveriş yaparken esnafla sohbet etti.

Erdoğan, "Hanımların birbirinden güzel el emeklerini gördük. Üreten hanımların olması bizleri son derece mutlu ediyor. Bir yandan üretiyorlar bir yandan ise ürettiklerini satıyorlar. Festivale katılımın yüksek olması, herkesi memnun etmiş görünüyor. Hanımlarımıza hayırlı bol kazançlar diliyorum" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise "Sapanca'mızın böylesine güzel bir festivale ev sahipliği yapmış olması takdire şayan. Üreten kadınlarımızın hem satış yaptıklarını hem de bu vesile ile güzel dostluklar kazanmalarını ve emeklerini satışa dönüştürdüklerini görüyoruz. Festivalde emeği geçenleri tebrik ediyor, stant sahiplerine bol kazançlar diliyorum" diye konuştu.

Festivalin gördüğü ilgiden memnun olduklarını kaydeden Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Festivale olan ziyaretçi akını elbette bizleri memnun ediyor.  Ziyaretçilerimiz birbirinden kıymetli el emeklerini yerinde görme ve alma imkanı buluyor.  Bu festivalde pandemide hanımlarımızın, boş durmayıp üretmiş olduklarını görüyoruz. Ne güzel ki ürettiklerini satarak aile ekonomilerine destek oluyorlar. Tüm stant sahiplerine hayırlı, bereketli bol kazançlar diliyorum" dedi.