KILIÇ, SAPANCA TURİZMİ VE KURBAN BAYRAMI TATİLİNİ DEĞERLENDİRDİ

GÜNCEL

KILIÇ, SAPANCA TURİZMİ VE KURBAN BAYRAMI TATİLİNİ DEĞERLENDİRDİ

SETOB Başkanı Alparslan Kılıç, Sapanca turizmi ve Kurban Bayramı tatilini değerlendirdi.

Sapanca'nın Kurban Bayramı tatilinde en çok tercih edilen yerlerden biri olduğunu aktaran Sapanca Turizm Otelciler İşletmeciler Derneği Başkanı Kılıç, "TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bayramda 1 milyonu paket turla olmak üzere, 3 milyon insanın seyahate çıktığını açıkladı. Bayram tatilinde kısa seyahat pazarı da hareketlendi. Hürriyet gazetesinden Burak Coşan'a konuşan sektör temsilcileri, bayram dönemi tatil talebinden memnun olduklarını ifade etti.

HANGİ TURİZM MERKEZLERİ ÖNE ÇIKIYOR?

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya bayram tatilinde Ege'de Bodrum, Kuşadası, Fethiye, Marmaris, Akdeniz'de Kemer, Alanya, Belek, Lara, İstanbul bölgesine yakın Sapanca, Assos, Ayvalık, İzmir bölgesine yakın Kuşadası, Çeşme gibi destinasyonların öne çıktığını belirtti" dedi.

SAPANCA İÇİN VERİMLİ BİR DÖNEM OLDU

Turizm işletmeleri bakımından verimli bir dönem geçirdiklerini ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz Sapancalı işletmeciler olarak temennimiz; ülkemiz insanının çok daha büyük oranlarda ve sayıda seyahat edebilecek refah seviyelerine çıkması, nüfusumuzun tamamına yakınının yıl içerisinde en az bir kez tatil yapabilecek ekonomik düzeye gelmesidir. Bölgemiz Sapanca için bayram tatili işletmeciler açısından verimli geçmiş olup, Sapanca'mızda yatak kapasitemizin artarak, turizm pastasından tüm yöre halkının ve turizmin tüm paydaşlarının daha fazla pay alabilmesinin sağlanmasını temenni ediyoruz. Sapanca'nın altyapı yatırımları; yol, su ve elektrik ile temizlik, trafik denetimi ve asayişin Sapanca'da yaşam kalitesi ve tatilci memnuniyeti açısından ne kadar önemli olduğunu bizlere bir kez daha göstermiştir. Sapanca ve ülkemiz turizmi için, başarılı, verimli ve karlı güzel bir sezon, vatandaşlarımıza sağlık, sıhhat ve huzurlu bir yaşam dilerim."