SAPANCA'DA BUNGALOV DOLANDIRICILARINA KARŞI TEYİT MERKEZİ

GÜNCEL

SAPANCA'DA BUNGALOV DOLANDIRICILARINA KARŞI TEYİT MERKEZİ

Sapanca'da bungalov dolandırıcılarına karşı teyit merkezi kuruldu. Merkeze sorulan tesislerin yüzde 90'ının sahte olması ise dolandırıcıların çıtayı iyice yükselttiğini gösteriyor.

Son dönemde sayıları hızla artan bungalov dolandırıcıları, Sapanca'da tatil yapmak isteyen vatandaşları gözlerine kestirmeye devam ediyor. Özellikle instagram üzerinde oluşturdukları sahte hesaplar ve normalin çok altındaki fiyatlarla Sapanca'daki bungalovları pazarlayan dolandırıcılar hem vatandaşları dolandırıyor hem de Sapanca'nın adını kötülüyor.

Bu duruma engel olmak isteyen Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği (SAVİBU), resmi instagram hesapları @savibuorg üzerinde oluşturduğu teyit merkezi ile dolandırıcılık olaylarını minimuma indirmeyi başardı.

Sapanca'da tatil yapmak isteyen vatandaşlar derneğin resmî hesabı @savibuorg üzerinden mesaj atarak ilçedeki tesis ve iletişim bilgilerinin doğru olup olmadığını teyit edebiliyor.

Merkezde her ay 1000'in üzerinde testisin teyidinin yapıldığını belirten SAVİBU Başkanı Safa Alaçam, "Sapanca'da tatil yapmayı planlayan vatandaşlar instagram üzerinden karşılarına çıkan ve rezervasyon yapmayı planladıkları sayfaların profillerini derneğin hesabına gönderiyorlar, sahte mi resmi işletme hesabımı teyit ediyorlar. Ayrıca misafirlerimizden ricamız görüntülü görüşme ile tesisi görmeleri" dedi.

Dolandırıcıların sahte hesaplarını reklamlarla öne çıkardıklarını ifade eden Alaçam, "Sahte sayfalar çok ciddi reklam yapıyor ve bu yüzden tatil yapmayı planların karşılarına en çok sahte hesap çıkıyor. Teyit için her gün ortalama 120-130 arası kişi mesaj atıyor. Bize gelen mesajlarda sorgulanan sayfaların yüzde 90'ı sahte hesap. Sahte hesap sorgulayanlara da önce sahte olduğunu bildirip sonra, daha sonra resmî işletmelere yönlendiriyoruz. Yani biz bunu yapmasak vatandaşlarımız direk dolandırılıyorlar" diye konuştu.