SAPANCA'NIN 101. GURUR YILI

GÜNCEL

SAPANCA'NIN 101. GURUR YILI

Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlamalarda Hükümet Konağı önünde kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Şehit Albay Güneri Ekici Parkı'ndaki programa geçildi.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Sapanca Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu tarafından yöresel halk oyunları folklor gösterisi yapılarak öğrenciler tarafından şiir okundu. Sapanca'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı münasebetiyle düzenlenen kompozisyon ve çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımını tarafından çalınan çeşitli marşlar sonrasında, tarihi Rüstempaşa Camisi minaresine, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak tarafından yapılan dua eşliğinde Türk Bayrağı asıldı.

Törenin ardından öğle namazı öncesi Rüstempaşa Camisinde şehitlerimiz adına Kur'an-ı Kerim okundu.

Programlara; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı vekili Teğmen Ali Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, daire müdürleri, Türkiye Çanakkale ve istiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği yönetimi ve üyeleri, Sapanca Muharip Gaziler Derneği üyeleri ile vatandaşlar katıldı.