KADINLARA KADES TANITILMAYA DEVAM EDİYOR

GÜNCEL

KADINLARA KADES TANITILMAYA DEVAM EDİYOR

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, Halk Eğitim Merkezi'ndeki dikiş ve kilim dokuma kursunda eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.

Kadınların yaşayabilecekleri en ufak bir olumsuzlukta bile KADES ile güvenlik güçlerinin anında müdahale edebildiğini belirten Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, kadınların telefonlarına KADES'i yükleyerek nasıl kullanacakları hakkında bilgiler verildi.

İlhan, "İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli kadın polis memurlarımız tarafından kadına şiddet ve KADES programı kapsamında bilgilendirici el broşürleri dağıttık. KADES'in Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve acil durumlarda kullanılması gereken resmi bir uygulama olduğunu hatırlatmak adına bu tarz çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Akıllı telefon kullanıcısı kadınlar, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından "Kadın Destek Uygulamasını (KADES)" indirip, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve EGM tarafından gelen aktivasyon kodu ile uygulamayı aktif hale getirebiliyor.