SAPANCA İHH'DAN KURBAN BAYRAMI ZİYARETLERİ

GÜNCEL

SAPANCA İHH'DAN KURBAN BAYRAMI ZİYARETLERİ

İHH Sapanca temsilciliği 2022 Kurban çalışmaları kapsamında, Sapanca'daki kurum, kuruluş, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve esnafı ziyaret etti.

İHH Sapanca Temsilcisi Mehmet Baki Kızıltepe; pandemi dolayısıyla uzunca bir süredir gerçekleştiremedikleri ziyaretlere kurban vesilesi ile başladıklarını söyledi.

Ziyaretler hakkında bilgiler veren Kızıltepe, "Bu güne kadar Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, CHP İlçe Başkan vekili Nuray Dikmen, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Şıkkibar, MHP İlçe Başkanı Gökhan Alemdar, Saadet Partisi İlçe Başkanı Yunus Arslan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Tanta, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Kubilay, Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız, Sapanca Gazetesi ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik" dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında geçen yıl hayırseverlerin destekleriyle toplamda 62 bin 62 hisse kurbanı 2 milyon 482 bin 480 ihtiyaç sahibine ulaştırıldığını belirten Kızıltepe; "Bu yıl bu rakamın üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Çeyrek asrı aşan bir süredir kurban organizasyonu gerçekleştiren İHH'nın bu bayram kurban bedeli yurt içinde ve yurt dışında tek fiyat 2 bin TL. olarak belirlendi. Kurbanlar için İHH'ya vekalet veren hayırseverler, çalışma yapılacak ülkeler arasından dilediğini seçebilecek, kurban hisseleri ile bizleri bekleyenlerin sevincine ortak olabilecekler" dedi.

Türkiye dahil 30 ülkede toplamda 100 binden fazla yetime bayramlık kıyafet alımının da planladığını, ifade eden Kızıltepe bayramlık kıyafetin bedelinin ise 300 TL olarak belirlendiğini söyledi.