SAPANCA ÇOCUK GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

GÜNCEL

SAPANCA ÇOCUK GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Sapanca İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Sapanca Çocuk" isimli gazetenin ilk sayısı çıktı.

2/A Sınıfı Öğretmeni Ufuk Özdemir'in yönetiminde çıkarılan gazete yayın hayatına başladı.

Özdemir, öğrencilerin okumayı öğrenirken, Türkçeyi düzgün kullanmaları, iletişim kurma yeteneklerini geliştirmeleri, araştırma yapmaları, koordineli ve ekip ruhu ile hareket etmeyi öğrenmeleri adına gazete çıkarma kararı aldıklarını söyledi.

Özdemir, "Çocuklarımızın sadece okuma yazma eğitiminin yanında onlara sosyal, kültürel ve sanatsal yönlerde de eğitim vermek biz öğretmenlerin asli görevlerindendir. İlk sayısı olan Sapanca Çocuk Gazetesi'nin 1. Sayısın hazırlanmasında öğrencilerim büyük bir emek harcadılar. Tüm öğrencilerimi tebrik ve teşekkür ediyorum" dedi.

"2/A sınıfındaki 25 öğrenci 4 sayfalık okul gazetesi çıkardı. Okul gazetesi, 7'den 70'e herkesin beğenisini kazandı" diyen Okul Müdürü Orhan Öz, "Öğrencilerimizin Türkçeyi doğru, güzel ve etkili kullanma, kendilerini ifade etme, özgür, eleştirel düşünme ve iletişim kurma yeteneklerini geliştirmesi, okulumuzda yapılan çalışmaları tanıtmak amacıyla gazete çıkarma kararı aldık. Gazetemizde okulumuzda yapılan çalışmaların yanı sıra, ilçemizden, bölgemizden haberler kültür, edebiyat, sanat, bilmece, bulmaca, deney gibi pek çok başlık yer alıyor. Öğrenci muhabirlerimizin ilk röportaj olarak beni tercih etmeleri benim için ayrıca gururlandırıcı oldu. Gelecekten umutluyuz, araştıran düşünen ve mücadele ruhu olan çocuklarımızla ülkemizin daha ileriye gideceğine inanıyorum. Emeklerini takdir ve tebrik ediyorum tüm yaşamlarında başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.