8. SAPANCA ULTRA DAĞ MARATONU KOŞULDU

SPOR

8. SAPANCA ULTRA DAĞ MARATONU KOŞULDU

Sapanca ilçesinde düzenlenen Ultra Dağ Maratonu "Shinrin Yoku - Orman Banyosu" sloganıyla bu yıl 8. kez koşuldu.

Sapanca'da bu yıl 8'inci kez düzenlenen Sapanca Ultra Dağ Maratonu, 6K Sapanca Race, 13K Sapanca Trail, 21K Sapanca Short Trail, 40K Sapanca Medium Trail ve 60K NG Sapanca Ultra Maratonu parkurları olmak üzere 5 farklı parkurdan oluştu.

Yağışlı havaya rağmen maratona, 18 farklı ülkeden, 730 sporsever katıldı. Yarışlarda Sapanca Kaymakamı Abdurrezak Canpolat ve Sapanca İlçe Spor Müdürü Mehmet Uçar da yer aldı. Maraton, Ultra Dağ Maratonu yarışmacıların 10'dan geri saymasıyla start aldı. Doğanın kalbinde, maviden yeşile Sapanca'nın tüm güzelliklerini deneyimleyerek "Shinrin Yoku-Orman Banyosu" sloganıyla gerçekleşen organizasyonda, sporcular keyifli manzaralar eşliğinde doğanın renkleri ile koşma imkanı yakaladı.

ALMANYA'DAN KATILDI

Almanya'dan Sapanca ultra dağ maratonuna katılan sosyal medya fenomeni Franziska Niehus güzel bir heyecan yaşadığını söyledi. Niehus, "8. Ultra maratonundayız harika bir yer. Spor ve doğayı seviyoruz. Buraya herkes gelebilir. Bugün ben 13K koştum normalde pek koşmam. Hava bugün biraz yağmurluydu ama başardım. Ben bugün yalnız değilim. Yeni bir kadın kardeşlerimle birlikte kadın destek gurubu olarak buradayız" dedi.

6K kadınlar birincisi Elif Köroğlu, "yarış güzeldi. Biraz yağmurla başladı sonra açtı. Keyifli bir yarıştı. Hersene katılacağım" ifadelerini kullandı.

Kendisi Rus olan ancak Türk vatandaşı olan 21K kadınlar birincisi Rezeda Galyamova "yarış çok güzeldi ve hiç kaybolmadım. Parkur güzel, hava güzel ve saha güzel daha ne olsun. Ben İstanbul'da yaşıyorum. Herkese teşekkür ederim" dedi.

Maratona Yalova'dan 5 yıldır katıldığını belirten Orhan Güler, "Göl ve muhteşem doğası ile harika parkurlar var burada herkesin katılmasını isterim" diye konuştu. Yarış sonunda dereceye girenlere start alanında oluşturulan platformda madalya ve çeşitli hediyeler verildi.