ARSLAN AKÇAY ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

SPOR

ARSLAN AKÇAY ADAYLIKTAN ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Sapanca Gençlikspor Kongresinde başkan adayı olması beklenen Arslan Akçay adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Akçay konuya ilişkin yayınladığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Süreci kamuoyu tarafından yakınen bilindiği üzere 3.lige çıkmamızın ardından kulübümüz olağanüstü genel kurul sürecine girmiş ve iki adaysız genel kurul geçirmiştir.

Bizler Sapanca'da ticari ve sosyal hayatını yürüten birbirinden değerli arkadaşlarımız ile 2019'dan bu yana Sapanca Gençlikspor'un başarısı için maddi manevi yükümlülüklerimizi yerine getirerek iki şampiyonluk yaşatmış bir yönetim kurulunun paydaşları olduk.

Bu onurlu bayrağı devretmek adına çeşitli nedenlerle bu kongre süreçlerini yaşadık ve yakından takip ettik.

Sapanca Gençlikspor'da ayakları yere sağlam basan ve en az bizler kadar bu işe sevdalı arkadaşlarımızın olduğunu düşünerek adaylığımıza da gerek görmedik.

Yaşanan süreçte aday çıkmamasından sonra gerek Belediye Başkanımız Özcan Özen gerekse camianın büyükleri ile istişare ederek adaylığımızı açıkladık.

Büyük umutlarla tekrar birlik beraberlik içerisinde Sapanca Gençlikspor'u ilçenin her bir paydaşı ile en geniş ortak paydada buluşturmak istedik.

Maddi manevi Sapanca Gençlikspor'un sıkıntı yaşamaması adına bir irade ortaya koymak için son 1 haftadır yoğun şekilde Sapanca'nın markasına yakışır bir yönetim kurulu listesi oluşturmanın gayreti içerisine girdik. 

Yıllar sonra döndüğümüz profesyonel liglerde daha büyük hedeflere yelken açmak için göreve talip olduk.

Gelinen noktada bugün ekip olarak belediye başkanımız ile yaptığımız istişareler neticesinde listemizi çekmeye karar verdik.

Bizim göreve talip olma irademiz Sapanca Gençlikspor'un kurumsal kimliğini daha sağlam temellere oturtmak ve profesyonel liglerde uzun yıllar mücadele etmesini sağlamaktır. Sapanca'nın en büyük sivil toplum örgütü aracılığı ile ilçede birlik ve beraberlik içerisinde sporda seviye artırmak ve branşlaşma başta olmak üzere markanın ülke genelinde duyulması adına planlama yapmak istiyorduk.

Bu yaşanan süreçte içinde bulunduğumuz ligin gereği olan profesyonellik anlayışının ve bir spor kulübünün bu profesyonellik çevresinde planlanması için gerekli iradenin Sapanca Belediye başkanımızda göremediğimize kanaat getirdiğimizden dolayı yapılacak genel kurulda kulübümüzün önünü açmak adına adaylığımızı çekmeye karar verdik.

Ekip olarak Sapanca Gençlikspor'umuza bu sene başta olmak üzere önümüzdeki süreçte kalıcı başarılar elde etmesi için canı gönülden başarılar diliyor ve yapılacak genel kurul'da aday olmayacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz."