HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

GÜNCEL

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Sapanca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri başladı.

Halk Eğitimi Merkezi önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Çağır, kursiyerlerin, açılan kurslarda bir dönemi daha tamamlamanın kıvancı içerisinde olduğunu söyledi.

.360 kursta 6 bin 882 kursiyerin eğitim aldığını belirten Çağır, "Eğitmenlerimiz nezaretinde gerçekleştirdiğimiz kurslarımızda bu dönem çok önemli bir sayıya ulaştık. 2021-2022 döneminde, büyük bir verimlilik ortaya koyarak, genel, mesleki ve teknik anlamda 360 adet kursla toplamda 6 bin 882 kişinin eğitim görmesini sağladık. Eğitimde iyi örnekler çalışmalarında Türkiye'de ilk üç dereceye girerek Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirilerek Sakarya ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ettik. 73 kurs alanında 3 bin 800'ü aşkın modül ile halkımızın hizmetindeyiz. Yabancı dil kurslarından bilişim teknoloji kurslarına, el sanatları teknolojisinden çeşitli spor branşları kurslarına, seramik ve cam sanatları kurslarından yiyecek içecek hizmetleri kursları ile adını sayamadığımız çok sayıda kursumuzu öğrenme ve uygulama arzusuyla halkımıza sunduk" dedi.

Programda folklor gösterilerinin ardından protokol tarafından açılış kurdelası kesildi. Daha sonra 3 katlı binanın her katında oluşturulan stantlarda kursiyerler tarafından hazırlanan bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği bölümler gezildi.

Programa, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, siyasi parti temsilcileri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlik takvimi şöyle:

2 HAZİRAN 

14.00 İl protokolünün sergi gezisi

14.30 Rüstempaşa kurs sergisi ve belge töreni

15.00 Kız İmam Hatip Lisesi ney dinletisi

Bağlama dinletisi

3 HAZİRAN

10.00 Kırkpınar ve Kurtköy sergilerinin açılışı

13.00 Akçay Kurs Merkezi sergi açılışı

5 HAZİRAN 

17.00:Kapalı Spor Salonu Judo gösterisi

18.00 Kickboks gösterisi

6 HAZİRAN

13.30 Sapanca Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde tiyatro gösterisi ve giyim kursunu ziyaret

7 HAZİRAN

10.00 Serdivan Cadde 54 sergi açılışı

Gazipaşa - Rüstempaşa Yüzevler Kültür Evi El Sanatları Giyim Sergileri