SAPANCASPOR KONGRESİ ÖNCESİ DERİN SESSİZLİK

SPOR

SAPANCASPOR KONGRESİ ÖNCESİ DERİN SESSİZLİK

Sapanca Gençlikspor olağanüstü kongresine saatler kala sessizlik sürüyor. Kongrede başkan adayı çıkmazsa ne olacak? Hepsi haberimizde.

NELER OLDU?

Sapanca Gençlikspor Kulübü Başkanı Adil Köseoğlu'nun istifası sonrası olağanüstü kongre kararı alındı. Ancak 20 Mayıs Cuma saat 15:00'da gerçekleşmesi gereken kongre katılım olmaması sebebiyle 27 Mayıs Cuma saat 15:00'a ertelendi. Geçen süreçte başkan adayı olarak birçok isim dillendirilse de kongreye saatler kala henüz adaylığını açıklayan bir isim olmadı.

DESTEK VARSA VARIM

Köseoğlu, olağanüstü kongre öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Destek varsa varım, yoksa yokum" ifadelerini kullandı. Köseoğlu o açıklamasında "Şehir birleşsin, Türkiye'nin yüzde 70 suyu Sapanca'dan çıkıyor. Türkiye'nin en has suyu Sapanca'nın dağlarından çıkıyor, versinler. Su fabrikaları, oteller versinler. 3 bin tane bungalov var Sapanca'da. Hepsiyle teker teker konuştum. 1 bungalov senelik 1000 TL. verse toplamda 3.000.000 TL. yapıyor. Bunu ben yapamam ki, şehrin önünde gelenleri yapması lazım. Belediye başkanı, kaymakam ve diğerleri. Devam edip etmeyeceğim kesin değil. Görüşeceğim, kendileri de beraberiz, her türlü arkandayız diyorlarsa eyvallah bu işin tekrar başındayız. Yoksa müsaade isteyeceğim, özür dileyip geri çekileceğim" ifadelerine yer verdi.

Sapanca Gazetesi haber merkezine gelen bilgilere göre Köseoğlu hala istediği desteği bulabilmiş değil ve son dakika bir gelişme yaşanmazsa aday olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

BELEDİYE NE DİYOR?

Sapanca Belediyesi ve Başkan Özcan Özen sessizliğini koruyor ve yorum yapmaktan kaçınıyor. Kongrede belediyeden bir girişimde bulunulup bulunulmayacağı ise merak konusu.

ADAY ÇIKMAZSA NE OLACAK?

Sapanca Gençlikspor Kulübünün yarın düzenlenecek kongresinde aday çıkmaması ihtimali ağır basıyor. Böyle bir durumda mevcut yönetim kurulu üyelerinin son bir kez kongreyi erteleme hakkı bulunuyor.

KAYYIM TEHLİKESİ

Son ertelemenin ardından düzenlenecek kongrede mevcut yönetim liste çıkartmazsa Sapanca Gençlikspor kayyıma gidiyor. Bu süreçte kayyım tutanağı düzenlenir ve dernekler masasına anahtar teslim edilir. Böylesi bir durumda Sakarya Valiliği kayyım yönetimi atar ve kulübün tasfiyesi başlar yada bir aday bulunursa kulüp o kuruma yada kişiye teslim edilir.