KÖSEOĞLU: ''DESTEK VARSA VARIM, YOKSA YOKUM''

SPOR

KÖSEOĞLU: ''DESTEK VARSA VARIM, YOKSA YOKUM''

Kısa bir süre önce istifa eden Sapanca Gençlikspor Başkanı Adil Köseoğlu, olağanüstü kongre öncesi düzenlediği basın toplantısında, "Destek varsa varım, yoksa yokum" ifadelerini kullandı.

Bölgesel Amatör Lig'de şampiyon olarak TFF 3.Lig'e katılmaya hak kazanan Sapancaspor'da Başkan Adil Köseoğlu şok bir kararla istifa ettiğini açıklamıştı.  Sapancaspor konusunda yalnız bırakıldığını ifade eden Başkan Köseoğlu, bugün Sapanca'da bir restoranda basın toplantısı gerçekleştirdi.

SAPANCA'DAN BEKLEDİĞİMİZ DESTEĞİ BULAMADIK

20 yıl sonra 3.Lig'de mücadele edecek olan Sapancaspor için, bekledikleri desteği bulamadıklarını ifade eden Köseoğlu, "İlk önce biz 10-15 arkadaşla, yönetimle beraber bu yola çıktık. Allah da bize şampiyonluğu nasip etti. Sapancaspor bildiğiniz gibi 20 yıl önce Osman Nuri Erdoğan zamanında Mithatpaşaspor satın alınarak 3. lige çıkmıştı. Oradan sonra da 2. Lige çıkılmıştı ama sportif başarı olarak tarihinde bir ilk. 1952 yılında Sapancaspor kuruldu. O tarihten bu yana Sapanca'da bir ilki yaşattık. Allah bize o gururu nasip etti ve şükürler olsun 3. Lig'e çıktık. Bundan sonrası için ne olur, Sapanca'da beklediğimiz desteği bulamadık. Destek bulamadığımız için biraz kırgınız, daha doğrusu kendi adıma kırgınım." ifadelerini kullandı.

10-15 MİLYONLUK BİR BÜTÇE VAR

Bu sezon 10-15 milyon TL'lik bir bütçeye ihtiyaç olduklarını ifade eden Köseoğlu, "Tabi burada özellik Sapanca Belediye Başkanı'na büyük görevler düşüyor. Şehrin büyükleri birlik ve beraberliği sağlamaları lazım. Bu birlik ve beraberlik sağlanırsa Sapancaspor daha üst liglere çıkabilir. Belediye Başkanı ile görüşmem olacak. Bu görüşme sonrasında cuma günü kongrede aday olup olmayacağımı yarın açıklayacağım. Ben başkanlığı tabii ki bırakmak istemiyorum. Öyle bir niyetim yok ama elde olmayan nedenlerden dolayı, hiçbir iş adamının veya üç beş iş adamının üstüne göre gidilecek bir konu değil. Bu sene 10-15 milyon civarında bütçe var. Bu bütçeyi 3-5 veya 10-15 iş adamıyla toparlayabilmemiz mümkün değil. Sakarya'da su fabrikaları, büyük oteller, bungalovlar var. Sapanca'da bu paranın çok rahat toplanacağına inanıyorum ama burada yöneticileri yapabileceği bir şey yok. Sayın belediye başkanımız, sayın kaymakamımız örnek olurlarsa, onlar işin başındaysa biz her türlü şekilde onların arkasında, işimizin başındayız. Onlar olmadığı sürece bizim bu işin altından kalkmamız imkansız. Yani biz burada başarıyı yakaladık. Hendek'i seviyoruz ama onların düştüğü duruma düşmek istemiyoruz. Onun içinde işi sıkı tutmamız lazım. İşi sıkı tutmamamız halinde bu iş olmaz. Böyle olması durumunda ben yokum. Allah bize bunu nasip etti. Belki benden daha iyi yapacak olanlar vardır. Bizden daha iyi yapacak olan yönetimden çıkabilir, onları desteklemeye hazırız. Hiç sıkıntı yok" dedi.

Şehrin ileri gelenlerinden destek beklediğini söyleyen Başkan Köseoğlu, "Tabii ki belediye başkanımızın ve şehrin ileri gelenlerinin ışığını bekliyoruz. Bu 10-15 kişiyle yapılacak bir iş değil. En az 10 milyon lira bütçe lazım diyorum. Bu da nereye kadar sürecek? Hadi bu sene yaptın, öbür sene nasıl yapacaksın? Sapancaspor'un hiçbir geliri yok. 1 TL. bile gelirimiz yok. Belki Sakaryaspor'un, başka kulüplerin vardır ama bizim 1 TL. gelirimiz yok. Sadece iş adamları ve esnafın verdiği paralarla ayakta durmaya çalışan bir kulübüz" diye konuştu.

Başkan Köseoğlu sözlerini noktalamadan önce bir kez daha birlik mesajını yineledi. Köseoğlu "Şehir birleşsin, Türkiye'nin yüzde 70 suyu Sapanca'dan çıkıyor. Türkiye'nin en has suyu Sapanca'nın dağlarından çıkıyor, versinler. Su fabrikaları, oteller versinler. 3 bin tane bungalov var Sapanca'da. Hepsiyle teker teker konuştum. 1 bungalov senelik 1000 TL. verse toplamda 3.000.000 TL. yapıyor. Bunu ben yapamam ki, şehrin önünde gelenleri yapması lazım. Belediye başkanı, kaymakam ve diğerleri. Devam edip etmeyeceğim kesin değil. Görüşeceğim, kendileri de beraberiz, her türlü arkandayız diyorlarsa eyvallah bu işin tekrar başındayız. Yoksa müsaade isteyeceğim, özür dileyip geri çekileceğim" şeklinde konuştu.