SAPANCA'DAN 12 ÖĞRETMEN AVRUPA YOLCUSU

GÜNCEL

SAPANCA'DAN 12 ÖĞRETMEN AVRUPA YOLCUSU

Sapanca'daki çeşitli okullarda görev yapan 12 öğretmen "Zorba Olma Kardeş Ol" projesi kapsamında eğitim için Almanya'ya gidecek.

2019 yılında Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün "Zorba Olma Kardeş Ol" başlıklı projesi, Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında değerlendirmeye alınarak 4 bin 637 proje içinde 213 proje arasına girmiş, 55 bin 32 Avro hibe desteği almaya hak kazanmıştı. Tüm dünyayı sarsan Covid-19 salgını nedeniyle hareketlilik eğitimlerine ara verilen projenin 2. yurt dışı eğitimi 24.05.2022-01.06.2022 tarihileri arasında Almanya'da gerçekleşecek.

12 ÖĞRETMEN

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında konsorsiyum okulları olan Gazipaşa ilkokulu, Nebiye Ertan İlkokulu, Sapanca İlkokulu, Sinan Göksun İlkokulu, Tepebaşı Aktar İlkokulu, Alaçam Ortaokulu, Bilgin Özkaynak Ortaokulu, Kemal Yener Ortaokulu, Kemalettin Samipaşa Ortaokulu, Muazzez Sabri Gündoğar Ortaokulu, Nazmiye Ömer Sözer Ortaokulu ve Sinan Göksun Ortaokulu'nda görev yapan 12 öğretmen 2020 yılında Almanya'da "Akran Zorbalığı" konusunda eğitim almıştı. Aynı okullarda görev yapan farklı 12 öğretmen de 24.05.2022-01.06.2022 tarihleri arasında "Akran Zorbalığı" üzerine eğitim alacak. Eeğitim programı "Duygusal Zeka ve Okullarda Duygusal Eğitimi Destekleyen Uygulamalar", "Stres ve Çatışma Yönetimi", "İletişim ve Empatik Beceriler", "Sosyal Beceri Eğitimi", "Zorbalık Türleri ve Nedenleri", "Zorbalığı Önleme Stratejileri", "Akran Arabuluculuğu" konularını içeriyor. Eğitimde, teorik derslerin yanında atölye çalışmaları da yapılacak.

Projenin içeriği hakkında bilgi veren Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, "Okullarımızda şiddet ve zorbalık riskini azaltıcı eğitim politikaları oluşturmayı hedefleyerek yola çıktığımız 'Zorba Olma Kardeş Ol Projesi' ile öğretmenlerimiz akran zorbalığı ve önleyici tedbirler ile ilgili profesyonel destek alacak, yurt dışındaki iyi uygulama örneklerini tecrübe edecekler, kişisel ve mesleki gelişim imkanı elde edecekler" dedi.