BENZİNLERİ BİTİNCE ORMANDA MAHSUR KALDILAR

YAŞAM

BENZİNLERİ BİTİNCE ORMANDA MAHSUR KALDILAR

Sapanca'daki klasik otomobiller rallisini izlemeye gelen 2 arkadaş dönüş yolunda Soğucak Yaylasında mahsur kaldı. Gençlerin yardımına Sapanca Soğucak Yaylası Koruma Kollama ve Kalkındırma Derneği (YAYDER) koştu.

Pamukova ilçesinden motosikletleri ile klasik otomobiller rallisini izlemeye gelen Y. M. (15) ve B.Y.'nin (15), dönüş yolunda Soğucak Yaylası mevkisinde benzini bitti.

Ne yapacaklarını bilemeyen genç motosikletliler, bölgede rutin faaliyetlerini sürdüren YAYDER üyesi Hasan Başar'dan yardım istedi.

Dernek Başkanı Ömer Turan'a bilgi vermesi sonrasında iftar saatinin yaklaşması sebebiyle motosikletlerini yaylada bırakarak dernek Başkan Turan'ın evine misafir oldu.

İftar sonrası gençlerle birlikte olay yerine giden Başkan Turan ve dernek üyeleri, motosikletleri araca yükledikten sonra Y. M. (15) ve B.Y.'yi (15), Pamukova ilçesinde ki ailelerine götürülerek teslim edildi.

Dernek Başkanı Ömer Turan, "Soğucak Yaylamızda günlük rutin işlerimizi takip etmek ve yaylamızı koruyup kollamak adına sürekli bir dernek üyemiz sahada bulunuyor. Şans eseri yakıtları biten genç kardeşlerimiz dernek üyemize denk gelmiş. Üyemiz de beni aradı. 'İftar saati yaklaştı motorları orada bırakın ve gençleri alıp bana iftara gelin sonra arazi aracıyla çıkar motosikletleri alırız' dedim. Hep birlikte iftar yaptıktan sonra arazi aracımızla yaylaya çıkıp motosikletleri aldık sonrada gençleri Pamukova'daki ailelerine teslim ettik'' dedi.