BAYRAMDA TURİZM HAREKETİ HIZLANACAK

GÜNCEL

BAYRAMDA TURİZM HAREKETİ HIZLANACAK

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, Ramazan Bayramı döneminde hem şehirlerde hem sahil beldelerinde turizmin hızlanacağını, Sapanca, İstanbul, Yalova ve Bursa'da yüksek turizm hareketi beklediklerini söyledi.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, Turizm Haftası dolayısıyla sektördeki gelişmelere ilişkin yaptığı açıklamada, bu yıla çok iyimser başladıklarını, 2021'in son çeyreğinde yüzde 70'leri bulan dolulukların bu yılın ilk 3 ayında da sürdüğünü, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş moralleri bozsa da her şeye rağmen yıl geneline ilişkin iyimser beklentilerinin devam ettiğini söyledi.

"Bayramda İstanbul, Trabzon, Yalova, Sapanca, Bursa yabancı turist açısından dolu"

TÜROB Başkanı Eresin, Ramazan Bayramı döneminde hem şehirlerde hem sahil beldelerinde turizm hareketinin hızlanacağını ifade ederek, "Şehirlerde pek yerli turist trafiği beklemiyoruz. Ancak şehir otelleri özellikle Orta Doğu kökenli turistler başta olmak üzere İran, İsrail, Irak, az da olsa Avrupalı ve Latin Amerikalı turist açısından yoğun olacak. Yani İstanbul, Trabzon, Yalova, Sapanca, Bursa gibi yerlerde şehir otelleri yabancı turist açısından Ramazan Bayramı döneminde dolu görünüyor. Kıyılarda da hem yabancı hem yerli turist açısından yüksek bir turizm hareketi bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.