SAPANCA TURİZM FAKÜLTESİ'NDE ETKİNLİK DOLU İFTAR AKŞAMI

GÜNCEL

SAPANCA TURİZM FAKÜLTESİ'NDE ETKİNLİK DOLU İFTAR AKŞAMI

SUBÜ Sapanca Turizm Fakültesi'nde etkinlik dolu bir iftar programı düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri 'Yöresel Mutfaklar' dersinde öğrendikleri bilgileri SUBÜ Senato Üyeleri ve Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) temsilcilerinin katılımıyla hazırladıkları iftar yemeğiyle pekiştirdiler.

 Ege Bölgesi'ne yönelik lezzetlerden oluşan menü misafirler tarafından tadılarak puanlandı. İftarın ardından düzenlenen programda ise yapılan saha ziyaretleri neticesinde 1 Ocak 2022-31 Aralık 2024 tarihleri arasında TURAK tarafından akredite edilen Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Lisans Programı için Akreditasyon Belgesi SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'a takdim edildi. Program, Turizm Fakültesi Halk Oyunları Ekibinin Ege yöresine ait gösterisiyle sona erdi. İftar programına SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen, TURAK Akreditasyon Değerlendiricisi ve Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah Özkul, dekanlar ve meslek yüksekokulu müdürleri katıldı.

MUTFAĞIN HAKKINI VERİYORSUNUZ

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini ve Yöresel Mutfaklar dersi öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Şengül'ü tebrik eden ve öğrencilere hitap eden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Ramazan öncesinde Akdeniz Bölgesi'ne ait yemekleri tadarak tam puan vermiştik. Bu akşam da Ege Bölgesi'ne ait birbirinden güzel yemekler hazırlamışsınız. Üniversitemizin her biriminde uygulamalı eğitim mevcut. Ancak bölümünüz doğrudan damaklara dokunan, her geçen gün önemi ve iş alanı genişleyen bir bölüm. Bölgenin en kapsamlılarından birisi olarak okulumuza kazandırdığımız mutfağımızın hakkını fazlasıyla veriyorsunuz. Ellerinize sağlık" diye konuştu. Turizm Fakültesi Halk Oyunları Ekibinin gösterisine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sarıbıyık, kısa süre önce kurulan ekibin iftar etkinliğini tamamlayan ve anlamlı kılan bir görsel şölen sunduğunu ifade ederek öğrencileri ve hocalarını tebrik etti.

KALİTEMİZE GÜVENİYORUZ

Akreditasyonun kalitenin tescili anlamına geldiğini ve bunu önemsediklerini vurgulayan Sarıbıyık, "Özellikle son dönemde gerek TURAK, gerek SPORAK, gerekse MÜDEK olmak üzere ardı ardına akreditasyon kurulları tarafından saha değerlendirmesine tabi tutuluyoruz. Kalitemize güveniyoruz. Şartları sağlayan programlarımız için akreditasyon başvurularımız devam edecek. Bugün de TURAK tarafından Turizm İşletmeciliği Bölümümüzün kalitesinin tescili olan belgeyi almanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay ise, "Turizm İşletmeciliği Bölümümüzün TURAK'tan tam akreditasyon almayı başardı. Diğer bölümlerimiz için de mezuniyet şartının sağlanmasının ardından başvurularımızı yapacağız. Akredite bölümlere sahip olmak özellikle öğrencilerimiz açısından önemli bir avantaj. İlgili süreçlerde emeği geçen çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum."