POLİS TEŞKİLATININ 177. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

GÜNCEL

POLİS TEŞKİLATININ 177. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Polis teşkilatının 177. kuruluş yıldönümü, Sapanca ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tebriklerin kabulü ile devam etti.

Törende konuşan Müdür İlhan, Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak, hukuk kuralları çerçevesinde suç işlenmeden önlemek amacıyla önleyici hizmetlere önem verdiklerini söyledi.

Suçun oluşması durumunda faillerin tespiti ve yakalanması için özverili çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden İlhan, "Kadına karşı şiddeti önlemek adına 6284 sayılı kanun kapsamında mağdur kadınlara önleyici ve koruyucu tedbirler verilmekte olup, 2018 yılında İç İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen KADES uygulaması ile şiddete uğrayan, şiddete uğrama tehlikesi olan, şiddete tanıklık eden kadınların en kısa zamanda yanında oluyoruz. Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı daha güzel yarınlarda yaşatabilmek için İç İşleri Bakanlığınca hayata geçirilen En İyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsamında uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk ergen iletişimi, bağımlılık sonrasında çözüm yolları ve önerileri desteği verilmektedir" dedi.

İlçe genelinde gerçekleştirilen çalışmaları mahalle mahalle dolaşarak anlattıklarını ifade eden İlhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkımızla bir araya gelerek desteklerini almaktayız.  Ayrıca mutluluk hüzün getirmesin diyerek düğünlerde ve önem arz eden günlerde silah atmanın önüne geçerek oluşturduğu kaygı ve korkuyu hep birlikte engelleyeceğiz. Sevgi, adalet, eşitlik, hoşgörü ve nezaketin halkla bütünleşmenin temel anahtarı olduğu bilincindeyiz. Kıymetli Sapanca halkının desteğini, güvenini, sevgisini her zaman yanımızda hissediyoruz bu bize güç veriyor, mutluluk veriyor. Bu vesile ile Sapancalı hemşerilerime teşekkürlerimi arz ediyorum. Devletin bekası, milletin huzuru, toplumun birlik ve beraberliğini muhafaza için ihanet odaklarına karşı amansız mücadele veren, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakarca hizmet eden teşkilat mensuplarımızın 10. Nisan Polis Gününü kutluyorum."

Programa, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutanı vekili Teğmen Ali Köken, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Muharip Gaziler Derneği yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.