''AKILCI, HESAP VEREBİLİR BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI''

SİYASET

"AKILCI, HESAP VEREBİLİR BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI"

3 yıllık görev süresi içinde ilçede hayata geçirilen projeleri değerlendiren Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Akılcı, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile şehri yönetmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Başkan Özen, 3 Yılını Değerlendirdi

13 BİN 842 OY

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 53.52 oran ve 13 bin 842 oyla Sapanca Belediye Başkanı seçilen Özcan Özen, görevde olduğu 3 yıllık süreçte hayata geçirdiği çalışmalar ve önümüzdeki dönemde yapacağı projelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim vaadi olarak Sapancalılara 34 proje için söz verdiğini aktaran Başkan Özen, 3 yıl içinde 20 projenin tamamlandığını, 10 projenin devam ettiğini ve 4 projenin hazırlık aşamasında olduğunu aktardı.

PLANLI, AKILCI, HESAP VEREBİLİR BELEDİYECİLİK

İlçeyi planlı, akılcı, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ile yönetmeye çaba sarf ettiklerini ifade eden Özen, "Son yıllarda Sapanca'nın yıldızı daha da parlamış durumda. İlçemiz sadece yurt içinde değil yurt dışında da beğeni alan, tercihlerin başında yer alan bir özelliğe sahip durumda. Sapanca artık geleceğe güvenle bakan, emin adımlarla yürüyen, geleceği çok daha parlak. Sapanca bu noktaya elbette kendi gelmedi. Bu başarı planlı, akılcı, hesap verebilir bir belediyecilik anlayışı ve vatandaşlarımızın çabasının sonucudur" dedi.

PLANLI PROJE VE BÜTÇE DAĞILIMI

Projelerin planlanırken belediye bütçesinin ihtiyaçlara göre hazırlandığını ve aktarıldığını ifade eden Başkan Özen, "Şehrin ihtiyaçlarının doğru çözümler üretilmesi ve en önemlisi bu ayrıcalıklı kentin hak ettiği yere getirme konusunda gösterdiğimiz kararlılık ilçemizin yükselişinin önünü açtı. Aldığımız sorumluluğun bilinciyle gider bütçemizi ihtiyaçlarımızın önemi ve öncelikleri doğrultusunda kullanmada hassasiyet gösterdik. Bu süreçte yaptığımız yatırımlarla büyük mesafeler aldık. Temiz ve yaşanılabilir bir Sapanca için çevre yatırımları yaptık ve yapmaya devam etmekteyiz. Ayakları yere basan yatırım projelerimizi paydaşlarımızla işbirliği ve koordinasyonu içinde hayata geçirdik. Eğitimden, kültüre, sanattan, spora tüm faaliyetlerde yaptığımız yatırımlarla her yıl bir öncekinden daha büyük başarılara imza atmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Belediye çalışmalarının en önemli unsurunun insan odaklı olduğuna dikkat çeken Özen, "Bütün çalışmalarımızda temel yaklaşımın insana hizmet esasına dayalı gönül belediyeciliği olduğunu belirtmek isterim. İlçenin alt ve üstyapı ihtiyaçlarını karşılarken, sosyal, kültürel ve ekonomik potansiyelini de geliştirme hedefi ile hareket ediyoruz. Bu anlayışın bir sonucu olarak sosyal belediyecilik alanında örnek uygulamaları sürüyoruz. Sapanca Belediyesi olarak halkımızın yaşam standartlarını arttırmak için çalışmaya ilk günkü heyecanla devam ediyoruz. İnşallah bundan sonrada da aynı heyecan ve kararlılıkla devam edeceğiz. Birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarımıza, kıymetli meclis üyelerime şükranlarımı sunuyorum. Yürüttüğümüz hizmet ve yatırım seferberliğinde çok değerli Sapancalı hemşerilerimin verdiği desteğe layık olmak için hizmetlerimize aralıksız devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

PROJELER

3 yıllık görev süresi içinde Sapanca'da hayata geçirilen projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Özen şunları kaydetti:

TAMAMLANAN PROJELER

"3 yıllık hizmet süremizde tamamlanmış olduğumuz projelerimiz;  Sapanca- İzmit Caddesi düzenlenmesi, Çevre Yolu Projesi, ilçe girişlerin modernizasyonu, Festival Turizm Projesi, Çocuk Trafik Eğitim Parkı ve Oyun Alanı, Sokak Satrancı, Muhtarlık Hizmet Ofisi, Bebek Bakım Ünitesi, Süs Bitkiciliği ve Fidancılığı, Sıfır Atık Projesi, yürüyüş yolları, Komşularımla Buluşuyorum ve Hoş Geldin Bebek Projeleri, Açık Hava Sinema Günleri, Engelsiz Çocuk Parkı, Gençlik Akademisi / Yarı Olimpik Kapalı ve Açık Yüzme Havuzu, Street Workout, Gençler Bizim Geleceğimiz Projesi, şarj istasyonları ve Turizm Rehberi Projelerimizdir.

YAPIMI DEVAM EDEN PROJELER

Bununla birlikte kısa süre içinde tamamlanacak olan projelerimiz ise; Otoyol Ses Perdesi, Ekoturizim Projesi, Sapanca Kent Meydanı Projesi, Teleferik Projesi, Göl Mahallesi Uzunkum arası Seyir Parkı Projesi, Su Sporları Projesi, Emekler Kazanca Dönüşüyor Projesi, kaykay pisti, Otoban Gişelerine Kavşak Düzenlemesi ve İstanbuldere Rekreasyon projelerimiz.

SEÇİM BEYANNAMESİ DIŞINDAKİ PROJELER

Bununla birlikte seçim beyannamesi dışında hayata geçirmiş olduğumuz ve yapımı devam eden projelerimiz: Sapanca İzmit Yol Genişletme Çalışması, Temren ve Kadı Caddesi Güzelleştirme Çalışması, Sapanca Metehan Başar Spor Kompleksi Ek Hizmet Binası, Kırkpınar İstasyon Caddesi'ne Modern Aydınlatma Direkleri, Uzunkum Yürüyüş Yolu Ücretsiz İnternet Hizmeti ve 7/24 Güvenlik Kamerası, Güldibi Doğal Park Projesi Okul Hizmet Bürosu, Etüt Proje Merkezi, 6 adet Muhtarlık Hizmet Binaları, 650 adet çöp konteyneri, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi ve Mini Hayvanat Bahçesi Projemiz, Gazipaşa Park Projesi ve Karavan Park Projemiz.

DİĞER HİZMETLER

Bununla birlikte okullarımızdan gelen pek çok taleplere cevap verdik. Kemer, Camicedit, Kayacan ve İstiklal Caddelerimizin Güzelleştirme Projesine başladık. Belediyemiz araç filosuna; 1 adet JCB iş makinası, 2 adet çöp kamyonu, 2 adet hasta nakil aracı, 1 adet ekskavatör, 1 adet çift kabin pikap, 1 adet kar küreme, 1 adet tuz silici kazandırdık. Kültür, sanat ve eğitim kurs sayımızı artırdık. Yaz ve kış spor okullarımıza devam ettik. Kültür sanat programlarımızla sevilen isimleri halkımızla buluşturduk, binlerce kişinin katılım sağladığı El Sanatları Festivaline ev sahipliği yaptık. Sosyal yardımlarımızı, hasta nakil ve cenaze hizmetlerimizi arttırarak devam ettik ve yardım alanındaki desteklerimizin çeşitliliğini arttırdık. Pandemi döneminde belediyemize bünyesindeki 70 kiracıdan kira almadık. Akçay, Yeni Mahalle, Tepebaşı, Gazipaşa, Memnuniye Doğal Gaz projesine başladı. İlçe genelinde 62.530 ton asfalt, 452 metrekare perde duvar, 11.200 metrekare taş duvar, 8.400 metrekare parke yol, 6.650 metrekare parke tamirat, 3540 metrekare beton kaldırım, 12.100 m yağmursuyu hattı yapıldı. Tüm bu çalışmaları yaparken de dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde tüm halkımızın sağlığını önemseyerek gıdadan temizliğe destekten ekonomik desteğe  birçok alanda tedbiri elden bırakmadan mücadele edip vatandaşlarımızın esnafımızın yanında olduk. Tüm imkanlarımızı seferber ederek Kovid-19'la mücadele sürecinde halkımızdan desteğimizi esirgemedik. 7/24 hizmet anlayışıyla, ekip ve ekipmanlarımızla her zaman halkımızın yanında olduk. İlçemizdeki 65 yaş üstü tüm vatandaşlarımızla pandemi boyunca irtibat halinde olduk taleplerine cevap verdik. Bunların yanı sıra hasta, yaşlı ve esnaf ziyaretlerimizi asla aksatmıyor makam kapımızın kapısını da sonuna kadar halkımıza açık tutuyoruz. Unutmayalım ki hizmet etmekte tıpkı ibadet etmek gibi insana huzur veren, ruhunu aydınlatan bir vazifedir. Çünkü Bir insani görevin yarısı vatana, diğer yarısı ise halka hizmettir."