YUNUS EMRE BAŞAR AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

SPOR

YUNUS EMRE BAŞAR AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

Macaristan'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 77 kiloda ülkemizi temsil eden Sapancalı Yunus Emre Başar, Avrupa ikincisi oldu.

Geçen yıl Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda finalde kaybederek gümüş madalya kazanan milli sporcu Yunus Emre Başar, bu yıl da aynı kaderi yaşadı. Altın madalya için mindere çıktığı Ermenistan'dan Malkhas Amoyan'a 4-3 yenilen milli sporcu, gümüş madalya ile turnuvayı tamamladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayımladığı yazılı mesajında, "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 11'inci kez Avrupa Şampiyonu olan millî sporcumuz Rıza Kayaalp ile aynı turnuvada gümüş madalya kazanan Yunus Emre Başar ve bronz madalyaların sahibi olan Emre Mutlu ile Ahmet Uyar'ı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN KUTLAMA

İçişleri Bakanı süleyman Soylu mesajında, "GURURUMUZSUNUZ, avrupa Güreş Şampiyonası'nda; 11. kez Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp ile Gümüş madalya kazanan Milli Güreşçimiz Yunus Emre Başar'a, Bronz madalya kazanan Milli Güreşçilerimiz Emre Mutlu ve Ahmet Uyar'a tebrikler" ifadelerine yer verdi.

CHP GENEL BAŞKANI KIÇDAROĞLU

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda, 11. kez Avrupa Şampiyonu olarak bizleri bir kez daha gururlandıran Rıza Kayaalp ile aynı turnuvada başarı göstererek gümüş madalya kazanan Yunus Emre Başar ve bronz madalyaların sahibi olan Emre Mutlu ile Ahmet Uyar'ı yürekten kutluyorum."

SAPANCA BELEDİYE BAŞKANI ÖZEN

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen mesajında "Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 77 kiloda gümüş madalya kazanan milli sporcumuz Yunus Emre Başar'ı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.