SAPANCA'DA ÖĞRENCİLERDEN UNUTULMAZ LEZZETLER

GÜNCEL

SAPANCA'DA ÖĞRENCİLERDEN UNUTULMAZ LEZZETLER

SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında hazırlanan yemekler Sapanca ilçe protokolü tarafından tadılarak değerlendirildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 'Yöresel Mutfaklar' dersinde öğrendikleri teorik bilgileri pekiştirmek amacıyla Akdeniz Bölgesi'ne özgü yöresel yemeklerden oluşan bir menü hazırladılar.

Öğrencilerin Sapanca Turizm Fakültesi mutfağında hazırladığı yemekler; SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Sapanca ilçe protokolü ve akademisyenler tarafından tadılarak değerlendirmeye tabi tutuldu.

İŞ DÜNYASINA HAZIR HALE GELİYORLAR

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay, beceriyi ön plana çıkaran bu tür uygulamaların öğrencileri iş dünyasına donanımlı bir şekilde hazırladığına vurgu yaptı. Dersin öğretim üyesi Doç. Dr. Serkan Şengül ise, unutulmaya başlanan yöresel yemekleri hatırlatmak ve yemek kültürünü öğrencilere tanıtmak amacıyla 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin düzenli olarak farklı yöresel lezzetlerle devam edeceğini söyledi.

ÖRNEK BİR UYGULAMA

+1 Eğitim Modeli kapsamında öğrencileri iş dünyasıyla buluşturmanın yanı sıra ders dönemlerinde de uygulamayla iç içe bir öğrenim sürecini benimsediklerini belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, "Kısa süre önce bölgenin en donanımlılarından birisi olarak kullanıma açtığımız gastronomi mutfağımız öğrencilerimiz için önemli bir avantaj sağlıyor. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri burada uygulamaya dönüştürme imkanı buluyorlar. İlçe protokolümüzle birlikte bugün 'Yöresel Mutfaklar' dersi kapsamında Akdeniz yöresine ait yemekleri tadarak yorumlamış olduk. Öğrencilerimiz birbirinden lezzetli yemekler hazırlamışlar. Dersi dışarıdaki paydaşlara da açan böyle örnek bir uygulama için hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" diye konuştu.