SAPANCA'DAKİ O MARKA EN İÇİLEBİLİR SU SEÇİLDİ

GÜNCEL

SAPANCA'DAKİ O MARKA EN İÇİLEBİLİR SU SEÇİLDİ

Verilerini paylaşan 131 markanın değerleri analiz edilerek listelendiği Ambalajlı Sular Raporu'nda birinci sıra Sapanca'daki bir firma yer aldı. Sapanca'daki bir çok firma ise analizlerini paylaşmamayı tercih etti.

"SU MİNERALLİ OLMALI"

Sağlık ve gıda güvenliği konularında çalışmalar yapan Gıda Hareketi ise yeterli miktarda su kadar mineral bakımından zengin doğal kaynak suları içmenin de önemine dikkat çekiyor. Yayınladığı Su Raporları ile mineral bakımından zengin doğal kaynak sularının değerlerini ortaya koyuyor ve tüketiciye içilebilir sular konusunda rehberlik yapıyor. Sağlık Bakanlığı'nın izin verdiği, ruhsatlandırma yaptığı su firmalarından alınan örnekleri inceleyip analiz yaptırarak su raporu ortaya çıkarıyor. Ortaya çıkan bu raporlar da içilebilir su markalarını oluşturuyor.

EN İÇİLEBİLİR SULAR

Gıda Hareketi'nin yıllık hazırladığı Ambalajlı Sular Raporu 2021 verilerine göre verilerini paylaşan 131 marka arasında Sapanca'da dolum yapan Fuska 88,00 puanla birinci sırada yer alırken listenin ikinci sırasını Geyve'de dolum yapan Buzdağı aldı. 

SU ANALİZLERİNİ PAYLAŞAMAYAN FİRMALAR

Raporda Gıda Hareketi ile su analizlerini paylaşmayan Sapanca firmaları Durusu, Lido, Canpınar, Mila, Sırma, Kristal ve Damla Su'ya yer verilmedi.