SAKARYA'DA RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELDİ

GÜNCEL

SAKARYA'DA RAMAZAN PİDESİNE ZAM GELDİ

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Fiyat Belirleme Komisyonu, Sakarya Fırıncılar Odasının "Ramazan Pidesi" için talep ettiği zammı onayladı.

Ramazan ayına sayılı günler kala Sakarya Fırıncılar Odası'nın, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Fiyat Belirleme Komisyonuna sunduğu Ramazan Pidesi fiyat ve gramaj düzenlemesi komisyon tarafından kabul edildi. Yönetimin imzalamasıyla Sakaryalılar Ramazan'ın ilk günü 330 gram pideyi 6 lira, 500 gram pideyi 9 liradan satın alacaklar

Sakarya Fırıncılar Odası Mart ayının 2'nci haftası Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğine 330 Gram pidenin 6 lira, 500 Gram pidenin 9 lira ve 660 gram pidenin 12 lira olması için teklifte bulundu.

Bu teklifi inceleyen SESOB'a bağlı komisyon zammı uygun gördü ve onayladı. Bu onay kararı önümüzdeki hafta SESOB Yönetim Kuruluna gelecek.

2021 ramazan ayında 370 gramı 4 lira, 560 gramı ise 6 liradan satılan ramazan pidesi SESOB Yönetim Kurulunda yeni fiyatların kabul edilmesi durumunda hem yüzde 10 küçülecek hem de fiyatı yüzde 50 oranında artacak.