''SAPANCA'DA BİR BUNGALOV 10 AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI!''

GÜNCEL

''SAPANCA'DA BİR BUNGALOV 10 AİLENİN GEÇİM KAYNAĞI!''

Sapanca'da 300'e yakın bungalov işletmesinin bir araya gelerek oluşturduğu Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği'nin (SAVİBU) Başkanı Ali Safa Alaçam "Sapanca'da bir bungalov 10 ailenin geçim kaynağı" dedi.

Sapanca'daki bungalov ve villa işletmelerinde 2 binin  üzerinde yatak kapasitesi bulunduğunu belirten Alaçam, "İlçemizin tanımına ve marka değerine katkımız son derece önemlidir. 300 işletmemizin sosyal medya reklamlarıyla aylık ulaştığı kişi sayısı 10 milyonun üzerinde. 2022 yılının sonuna kadar işletme sayımızın 400'e yatak kapasitemizin ise 2 bin 500'e çıkacağını ön görüyoruz" diye konuştu.

SAPANCA EKONOMİSİNE KATKI

İşletmelerde misafirleri kendi evlerindeymiş gibi ağırladıklarını ifade eden Alaçam, "Doğayla bütünleşen, çevreye zararsız, ahşap yapılardan oluşan bungalov evlerimizde, gelen misafirlerimizi kendi evimizde ağırlıyormuş gibi ilgileniyor, yüzde 98 memnuniyet geri dönüşü ile uğurluyoruz. Bungalov evlerimizin yapım aşamasında tüm ürünleri çoğunluğunu yerel işletmelerimizden alıyoruz.  Evlerimizin temizliği, kuru temizlemesi ve verdiğimiz kahvaltılar ilçemizde yaşayan, ailelerine ekonomik anlamda destek olan ev hanımları tarafından yapılıyor. Elektrik, su, ısınma gibi teknik konularda ilçemizin esnafından destek alıyoruz. Nalbur dükkanları en uğrak noktamız. Evlerimizde kalan misafirlerimiz ilçemizdeki bir fırına, markete, manava, kasaba, kafeye, restorana muhakkak uğruyor! Herhangi bir misafirimizin bir hafta sonu 2 günlük konaklama dahil ilçemizde harcadığı meblağ 5 bin-10 bin lira arasında değişiyor. Bu meblağ yukarıda bahsettiğim geniş bir kitleye ulaşıyor" dedi.

Alaçam konuşmasının sonunda ise şu sözlere yer verdi:

"İLÇEMİZİN MARKA YÜZÜ VE İLÇE EKONOMİSİNİN TEMEL TAŞI"

"Hal böyleyken, her misafirin güler yüzle karşılayıp, mutlu uğurlarken, ilçemiz ekonomisine yıllardır beş yıldızlı otellerin verdiği katkının üzerinde katma değer katarken birilerinin bundan rahatsız olmasını doğal karşılıyoruz fakat işletmelerimizi küçümseyerek karalamaya kalkışanları hiddetle kınıyoruz! Sapanca'da ki villa ve bungalov işletmeleri an itibariyle ilçemizin marka yüzü ve ilçe ekonomisinin temel taşı haline gelmiştir. Kuruluş işlemlerini başlattığımız derneğimizde ilçemizin hatta Sakarya ilinin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olacaktır. Bundan sonra bizi hedef alırken bu durumu göz önünde bulundurarak konuşun. İlçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek, ağırladığımız misafirlerimize Türk misafirperverliğini göstermek için tüm çabamız devam edecektir."