ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ

GÜNCEL

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 107. YIL DÖNÜMÜ

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca Hükümet Konağı önünde gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kaymakam Canpolat ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan Atatürk büstüne çenk sundu.

İlçe Jandarma Komutan vekili Teğmen Ali Köken, törende yaptığı konuşmada, "Çanakkale Zaferi zor şartlar altında binlerce şehit verilerek kazanılmış mukaddes bir zafer olarak tarihteki yerini alırken, kurtarıcı ve yüce kişiliği ile gelecek yüzyılları aydınlatacak olan Mustafa Kemal gibi bir güneşi ortaya çıkarması açısından da ayrı bir önem arz etmektedir. Bizlere böyle bir zaferin gururunu yaşatan binlerce şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun'' ifadelerine yer verdi.

Sapanca Hükümet Konağı önünde gerçekleşen programa; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkan yardımcısı Fahri Arkan, İlçe Emniyet Müdürü Aslı Gül İlhan, İlçe Jandarma Komutan vekili Teğmen Ali Köken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Türkiye Çanakkale ve İstiklal Savaşları Şehit ve Gazi Yakınları Derneği ile Sapanca Gaziler Derneği üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.