BAŞKAN ARSLAN'IN 18 MART MESAJI

SİYASET

BAŞKAN ARSLAN'IN 18 MART MESAJI

Saadet Partisi Sapanca İlçe Başkanı Yunus Arslan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Çanakkale Zaferi gibi büyük tarihi olayların yıldönümlerinde klasikleşen tabirle 'anmak ve anlamak' tabirleri kullanılır" diyen Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tarihimizdeki büyük olayları övgü veya yergi ile hatırlamanın ötesinde gerekli dersleri çıkarmak çok daha önemlidir. Günümüzde en güncel olanı Ukrayna'da olmak üzere neredeyse tamamı ülkemizin etrafında olmak üzere birçok çatışma ve savaşlar yaşanmaktadır. Böylesi durumlarda bir ülkenin tek vücut olabilmesinin önemi çok daha iyi anlaşılıyor.

İşte 1915'in zor şartlarında bir milletin ne derece tek vücut olabildiği, ne büyük fedakarlıkların yapılabildiği, tüm zorluklara rağmen sarsılmaz bir kararlılık gösterilebildiği en iyi şekilde Çanakkale'de gösterilmiştir. Buradan hareketle günümüz siyasi ortamına baktığımızda maalesef birbiriyle siyasi rekabet içinde olan partiler yerine adeta birbirinden nefret eden milyonlar oluşturmak gibi tehlikeli sonuçlar doğurabilecek bir ortam ve üslup göze çarpmakta.

Dinleyen, salim kafayla düşünen, kıyaslayan bir seçmen kitlesi yerine birilerini rakip görmenin ötesinde düşman olarak gören, takım tutar gibi körü körüne oy veren, kolayca yönlendirilen bir seçmen kitlesi oluşturmak gibi kolay oy alma yöntemi yaygındır.

Çanakkale savaşı büyüklüğü, katılımcıları, kullanılan silahları, sebep olduğu yıkım, öncesi ve sonrasındaki olaylar ile çok iyi idrak edilmesi gereken kelimenin tam anlamıyla büyük bir olaydır. Çanakkale'deki ruh, inanç azim, fedakarlık, birliktelik her zaman diri tutulmalı ve yeni nesillere aktarılmalıdır. Çanakkale'de şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve Allah'tan (CC) milletimize böylesi acılı savaşları bir daha yaşanmamasının yanı sıra her zaman da madden manen hazır olacak kadar güçlü olmayı nasip etmesini diliyoruz."