İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 101. YILDÖNÜMÜ

GÜNCEL

İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 101. YILDÖNÜMÜ

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 101. Yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında Sapanca'da program düzenlendi.

Şehit Albay Güner Ekici Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Okul öğrencilerinden Murat Enes Turan tarafından Kuran'ı Kerim okunmasının ardından Türkçe Öğretmeni Hayriye Göktaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Program daha sonra ise okul öğrencilerinden Abdullah Erdem'in "Cenk Şarkısı" adlı şiiri okuması, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan video sunumu ve İstiklal Marşı oratoryosu ile devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerin takdim edilmesinin ardından program sona erdi.

Programa; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.