SERDAR TUNCER SAPANCA'DA SEVENLERİYLE BULUŞTU

GÜNCEL

SERDAR TUNCER SAPANCA'DA SEVENLERİYLE BULUŞTU

Şair-yazar Serdar Tuncer, Sapanca Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Sapanca'da sevenleriyle buluştu.

Televizyon programcısı, şair ve yazar Serdar Tuncer, Sapanca Turizm Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa katıldı.

Sohbetin büyük bir bölümünü şiirlerle süsleyen Tuncer, "İnsan zannediyor ki; can benim, evlat benim, araba benim, ev benim, ömür benim. Benim diyebilmem için önce sen senin olman lazım. Sen senin değilsin. İnsan kendisine ait değil başkasının. Yerde ne varsa hepsi onundur. İnsanın bir şeye benim demesi kadar büyük bir yanılgı yeryüzünde yoktur. Mallar, iş, araba ve benzeri her ne varsa hepsi dünyanın süsü. Hiçbir şey benim değil. Ben de benim değilim. İnsan oruçluyken malın emanet olduğunu fark eder. Ramazan biraz da bunun için gelir. Emanet şuurunu fark ettirmek içindir" dedi.

Sapanca'da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Tuncer bu buluşmaya vesile olan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'e teşekkür etti. Salonu dolduran ve alkışlarını eksik etmeyen misafirlere Tuncer "Ne güzelsin Sapanca, şuan programı bitirmek istemiyorum, Samimi içten dinleyişiniz, eksik olmayan alkışlarınız için teşekkür ediyorum, inşallah en kısa sürede tekrar buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.

Sanatın ve edebiyatın önemini gençlere anlatmak için bu tür söyleşilerin sıkılıkla yapılacağını aktaran Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Kültür odaklı etkinlikler öncelikle siz değerli gençleri birbirine bağlayan önemli bir etken. Bu nedenle, programlarımızda ağırlıklı olarak kültürel faaliyetleri içeren çalışmalarımıza yer veriyoruz. Pandemi yasakları nedeniyle bu alandaki projelerimiz yarım kalmıştı. Çok şükür programlarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu gece konuk ettiğimiz Serdar Tuncer; kişiliği, şahsiyeti, şiirleriyle sevdiğimiz bir isim. Biliyoruz ki bir ülke de gelişimin devam etmesi için kültüre ve sanata da gerekli önemin verilmesi gerekir.  Sapanca Belediyesi, olarak kültür ve sanat etkinliklerimizle önemli şahsiyetleri vatandaşlarımızla buluşturmaya önem veriyoruz. Önümüzdeki günlerde ilçe halkımıza yönelik yepyeni programlarla devam edeceğiz. 2022 yılı kültür, sanat etkinlikleri adına inşallah dolu dolu geçecek" diye konuştu.