BAŞKAN ÖZEN, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE ÇİÇEK DAĞITTI

SİYASET

BAŞKAN ÖZEN, DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE ÇİÇEK DAĞITTI

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde belediye ve kurumlardaki kadın personel ile kurslarda eğitim gören kadın kursiyerlerin kadınlar gününü kutlayarak çiçek takdim etti.

Başkan Özen, ilk olarak Sapanca Belediyesi'nde çalışan kadın personeli ziyaret ederek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Belediyesi personeline çiçek takdim eden Başkan Özen, çalışmaları ve emekleri için çalışanlara ayrıca teşekkür etti. Daha sonra ilçedeki kurumlar ve belediye bünyesindeki kurslarda eğitim gören kadınları ve eğitmenleri ziyaret eden Özen, kursiyerlerin kadınlar gününü kutladı ve çiçek takdim etti.

Ziyaretler sonrası açıklamada bulunan Başkan Özen, "Ailenin ve toplumun mimarı olan kadınlar, aynı zamanda iş ve çalışma hayatında da yer alarak fedakarca mücadele etmekte. Toplumun her kesiminde yer alan sanattan spora, çalışma hayatından siyasete, bilimden edebiyata, her sahada başarı gösteren kadınlarımız takdire şayandır. Evlerde yuvasını çekip çeviren kadınların bu dünyayı daha güzel yapacağına inanıyorum. Tüm insanlığın bu bilince sahip olması gerekmektedir. Kadınlarımızın fedakarlıkları göz ardı edilemez" dedi.

"Kadın kursiyerlerimiz Belediye Kültür Merkezinde dokumacılıktan, dikiş nakışa, sepetçilikten, İngilizceye kadar yaklaşık 15 farklı branşta eğitim görüyor, meslek öğreniyor, sosyalleşme fırsatı buluyorlar" diyen Özen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu alanda kurs sayısını arttırmayı planlarken, kadınlara yönelik düzenlediğimiz kurslarla kendi el emeklerini sata bilmeleri için belediye projelerimiz içinde yer alan 'El Emeği Satış Noktasını' inşallah en kısa sürede hanım kardeşlerimizin ve Sapanca'mızın hizmetine sunacağız. Eğitim almak isteyen hanım kardeşlerimiz için her daim destekçisi olmaya devam edeceğiz. Yine onlarca kadın çalışanımızla birlikte Sapanca'mıza hizmet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle vatan için gözünü kırpmadan can veren şehit eşleri, anneleri ve gazi yakınları olmak üzere toplum ve ülke olarak hak ettiğimiz etkin ve saygın konumu kazanmamızda emeği, alın teri, katkısı ve duası bulunan; sevgi, merhamet, şefkat timsali olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."