SAPANCA'DAKİ VİLLA VE BUNGALOV İŞLETMECİLERİ DERNEKLEŞİYOR

GÜNCEL

SAPANCA'DAKİ VİLLA VE BUNGALOV İŞLETMECİLERİ DERNEKLEŞİYOR

Dernek çatısı altında birleşme kararı alan Sapanca'daki villa ve bungalov işletmecileri, düzenlenen tanışma yemeğinde bir araya geldi.

Sapanca Özkum Park'ta düzenlenen ve 210 işletmecinin katıldığı toplantıda konuşan Sapanca Esnaf ve Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Kubilay, derneğin ilçeye olacak katkısının büyük olacağını düşündüklerini, kooperatif olarak her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

BELEDİYE BAŞKANI OLARAK ÇOK MUTLUYUM

Pandemi ile değişen alışkanlıkların Sapanca için büyük bir fırsatlar doğurduğunu belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Sapancamız Marmara'nın incisi. Doğamızla ve gölümüzle inanılmaz güzel bir noktadayız. Geçiş lokasyonunda olmamız sebebiyle 30 milyonluk bir nüfusun ortasında bulunuyoruz. Pandemi ile birlikte turizm alanında bir çeşitlilik oldu. İnsanlar daha izole ve doğa ile iç içe olacağı alanlar tercih etmeye başladı. Buda Sapanca'da özellikle ahşap yapıları ön plana çıkarttı. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından turizm anlamında Sapanca'mıza büyük bir talep oldu. Bu talep ilçe ekonomisine ciddi katkı sağlamakta. Gerek yeme içme gerekse konaklama sektörü ilçemizde çok gelişti. Bunun yanında ahşap sektörü de inanılmaz bir atılım yaptı. Sapanca'nın geçmişteki kötü talihi bu gelişmelerle tam tersine döndü. Eskiden vatandaşlarımız yerlerini satardı şimdi ise hem yerlerini koruyor hem de bu yerlerde işlerini kurup ailelerini geçindiriyor. Ben belediye başkanı olarak gençlerimiz adına gerçekten çok mutluyum" diye konuştu.

SAPANCA İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAK İSTİYORUZ

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen Sapanca'nın iç turizme hitap etmesi sebebiyle büyük bir avantaja sahip olduğunu söyledi.

Canpolat, "Kamu kurumları olarak pandemi ile birlikte başlayan bungalov turizminin önünde engel değiliz. Kaymakamlık olarak konaklama turizmine yeni başlayan işletmecilerimiz için yardımcı olmak istiyoruz. Bunu tek tek görüşerek yapamayacağımız için dernekleşmenizi istedik. Karşımızda bir sivil toplum kuruluşu olursa sizlerin bizden bizlerin bizden talepleriniz konusunda daha verimli olabiliriz dedik. Kimseyi dışlamayacağız büyük küçük tüm tesislerimiz ile Sapancamız için en iyisini yapma arzusundayız" dedi.

Konuşmalar sonrası kurulacak olan Sapanca Villa ve Bungalov İşletmecileri Derneği başkanı olarak Ali Safa Alaçam seçildi. Alaçam'ın 6 aylık süreç için geçici yönetim oluşturulacağını açıklandı.