''SAPANCA'DA VATANDAŞLARIMIZ ÇAMUR İÇİNDE YÜRÜYOR''

SİYASET

''SAPANCA'DA VATANDAŞLARIMIZ ÇAMUR İÇİNDE YÜRÜYOR''

Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, meclis üyeleri ile birlikte Sapanca'da muhtar ziyaretleri gerçekleştirdi.

Keleş ve Çiçek; Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gençer, Arda Şahin ve yöneticilerle birlikte Akçay Mahallesi Muhtarı İlhan Sezer, Balkaya Muhtarı Fikret Balkaya, Hacımercan Muhtarı Kazım Demir, Memnuniye Muhtarı Mahmut Kılıç, Muradiye Muhtarı Ahmet Odabaş, Uzunkum Muhtarı Serkan Başar, Şükriye Muhtarı İsmail Polat ve İstanbuldere Muhtarı Abdullah Tıknas'ı ziyaret etti.

Bölgede yaşanan en önemli sorunların altyapıdan kaynaklı olduğuna vurgu yapan Keleş, "İlçemizin bazı mahallelerimizde doğalgaz yatırımı yok. Altyapıda ciddi sorunlar var. Sapanca'da vatandaşlarımız çamur içinde yürüyor. Lafa geldiğinde çağ atladık diyenleri ilçelerimize bağlı mahalleleri görmeye davet ediyorum. Ancak halkın karşısına çıkacak yüzleri olmadığı için topu taca atmayı tercih ediyorlar. Derelerde ıslah çalışmaları yapılmalı. İçme sularında sıkıntı yaşanıyor. Mahalle sakinleri yağmur yağdıktan sonra çeşmelerde suların çamurlu aktığını söylüyor. Mahallelerimizde imarda da sorunlar yaşanıyor. Vatandaş Sapanca Gölünde yüzecek alan kalmadığından, var olan kısmında yok edildiğinden şikayetçi. Yapı stoku az olan yerlerde imarda düzenleme yapılmalı ve kat farkı arttırılmalı. İmarda daralma yapılan yerlerde düzenlemeler yapılmalı" dedi.

Merkezi SİT alanı olan Akçay Mahallesinde de düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getiren Keleş, "Akçay Mahallemizin merkezi SİT alanı. SİT alanı kaldırılmalı, plan üzerinde yeniden çalışma yapılmalı. Plan yapıcılar bu çalışmalarını masa başında değil yerinde yapmalıdır" şeklinde konuştu.