300 BİN İRANLI GELİYOR

GÜNCEL

300 BİN İRANLI GELİYOR

300 bin İranlının Mart ayında Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Van ve İstanbul'un yan sıra Sapanca, Antalya, Bursa, İzmir, Bodrum gibi çeşitli turizm merkezlerinde hareketlenme yaşanacak.

İranlılar Nevruz Bayramı'nı Türkiye'de kutlamak için son hazırlıklarını tamamladı. Mart ayında 300 bin İranlının Türkiye'nin turistik yerlerini ziyaret etmesi bekleniyor.

Türkiye'nin turizmde önemli pazarlarından İran, 21 Mart Nevruz Bayramı tatili için Türkiye'nin pek çok şehrine turist göndermeye hazırlanıyor.

KİŞİ BAŞI 1000 DOLAR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yeniden hızlandırdığını duyururken, bu kapsamda ilk durakları İran oldu. TÜROB ve Sea Travel işbirliğiyle Tahran'da gerçekleştirilen workshop'a İran'dan 400'ün üzerinde turizm acentesinin temsilcisi katıldı. TÜROB, workshop sonrasında bir rapor hazırlayarak sektörün İran pazarına ilişkin öngörülerini paylaştı. Bu yıl İran turizm pazarının yükselişini sürdüreceği vurgulanan raporda, özellikle mart ayındaki Nevruz döneminde İranlıların yine Türkiye'ye akın etmesinin beklendiğine dikkat çekildi.

O ŞEHİRLER ARASINDA SAPANCA'DA VAR

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Bu yıl mart ayında 250-300 bin civarında İranlı turistin gelmesini bekliyoruz. Yine İstanbul ve Van'a yüksek talep söz konusu. İstanbul ve Van'ın yanı sıra İzmir, Antalya, Bursa, Sapanca, Kuşadası ve Bodrum da bu yıl en fazla tercih edilen destinasyonlar arasında yer alacak" dedi. Bu pazarın alışveriş, iş, ziyaret ve tatil segmentlerinde öne çıktığına işaret eden Eresin, harcama düzeylerinin de kişi başı ortalama 1000 doları geçtiğini belirtti.