ORMAN YANGINLARINA KARŞI GÖNÜLLÜ SEFERBERLİĞİ

GÜNCEL

ORMAN YANGINLARINA KARŞI GÖNÜLLÜ SEFERBERLİĞİ

Sapanca Soğucak Yaylası Koruma-Kollama ve Kalkındırma Derneği, Orman Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen yangın gönüllüleri eğitimine katıldı.

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğünde düzenlenen eğitime katılan adaylara yangına müdahale, ilk yardım, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, iş güvenliği, orman yangınlarında kullanılan araçlarla ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitim hakkında bilgiler veren Dernek Başkanı Ömer Turan, "Bu eğitimlerde amaç; Orman yangını ihbarı üzerine, kişisel koruyucu donanım, araç ve ekipmanlarıyla ekip halinde olay yerine hemen intikal, yangınlara müdahale etmek ve söndürmek, orman yangınları esnasında her türlü kaza ve mahsur kalma gibi teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale, her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek" dedi.

2 YILDA BİR EKİPMANLARI YENİLENECEK

Orman yangınlarıyla mücadele gönüllülerine, devlet ormanlarında çıkan yangınlarda kullanılmak üzere, iki yılda bir Orman Genel Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenecek araç-gereç, malzeme ve kişisel koruyucu donanım verilecek. Sahipli ormanlarda çıkan yangınlarda bu ihtiyaçlar orman sahipleri tarafından tedarik edilecek.