SAKARYA'DA SUYA YÜZDE 30 ZAM

GÜNCEL

SAKARYA'DA SUYA YÜZDE 30 ZAM

Sakarya'da suya 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren yüzde 30 oranında zam geldi. Nisan ayından itibaren ise kademeli fatura uygulamasına geçiriliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi şubat ayı meclisi toplantısı sonrasında toplanan Su ve Kanalizasyon idaresi olağanüstü genel kurulunda suya yüzde 30 oranında zam kararı alındı. Zamlı tarifeye 15 Şubat tarihinden itibaren başlanacak.

Alınan bilgilere göre alınan karar gereceğinde Sakarya'da suya 15 Şubat 2022 tarihinden itibaren yüzde 30 oranında zam gelirken toplantıda 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren her okuma döneminde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmış son aya ait TÜFE oranı kadar zam yapılması kararı da alındı.

SASKİ Genel kurulunda kademeli fatura uygulaması da kararı da alındı. Buna göre aylık su tüketimi 13 ve 20 metreküp arasında olan haneler yüzde 25, aylık su tüketimi 20 metreküp üzerinde olan hanelere ise suyu yüzde 50 zamlı tüketecek.

Şehrin ana içmesuyu kaynağı olan Sapanca Gölü'nden ve Akçay Barajı'ndan suyu şehre ulaştırırken çok ciddi miktarda elektrik tüketimi yaşandığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, maliyetleri karşılamak, şehrimize hizmet ve yatırımları aksatmamak adına tarifelerde güncellemelerin yapılmasının zaruri olduğunu söyledi.

Yüce, enflasyon nispetinin altında maliyetlere yakın bir fiyat belirlendiğini ifade ederek, "Yüzde 30'luk bir güncelleme yapıyoruz. Bu su tarifelerine değil, suyu musluklara ulaştırırken artan maliyetleri karşılamak için yapılan bir değişimdir. Su bedelleri maliyetleri karşılamıyor. Farklı şekillerle sübvanse ediyoruz. Milletimizden aldığımız yetki ve güçle kurumumuzu daha iyi noktalara taşımak, şehrimize en iyi şekilde hizmet sunmak, kaliteli suyu musluklara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.