HATİCE KÜBRA TONGAR SAPANCA'DA SEVENLERİYLE BULUŞTU

GÜNCEL

HATİCE KÜBRA TONGAR SAPANCA'DA SEVENLERİYLE BULUŞTU

Uzman Aile İletişimcisi ve Yazar Hatice Kübra Tongar "Bağırmayan Anne ve Baba"  isimli söyleşisiyle Sapanca'da sevenleriyle buluştu.

Sapanca Turizm Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşide konuşan Tongar, çocukları yetiştirirken peygamberlerin hayatından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Tongar, "Gelmiş, geçmiş ve gelecek tek pedagoji kitabı bence Kuran-ı Kerim. Eğer biz 'Allah benim nasıl bir anne baba olmamı istiyor' diye sormazsak, 'Elalem ne düşünür' diye soruyoruz. Bu dünyada milyarlarca insan var ve dolayısıyla milyarlarca fikir var. İşte o noktada hayatı kendimize ve çocuğumuza zehretmeye başlıyoruz. Çünkü biri iyi derken bir başkası kötü diyebiliyor. Elaleme yaranmak mümkün değil" dedi.

Allah'ın Kehf suresinde "Çocuklar dünyanın gülüdür" dediğini kaydeden Tongar, asıl meselenin anne ve babaların bakış açılarının yanlışlığından kaynaklandığını söyledi. Tongar, "Peygamberleri kendine örnek alan bir anne, çocuğu bir şey yaptığında ona sevgiyle ve şükürle bakıyor. Bağırmayan anneliği ben söylemedim. Rabbimiz bunu yıllar önce söylemiş. Allah Hz. Musa'ya Firavunla konuşmaya giderken, 'Ona yumuşak söz söyleyin, belki düşünür veya saygı duyar' diyor" diye konuştu.

Program sonunda Tongar'a teşekkür eden Başkan Özen, "Böylesine güzel bir söyleşiyle bizlere keyifli bir akşam yaşattığı için Hatice Kübra Tongar hanımefendiye teşekkür ediyorum" dedi. Özen Yazar Tongar'a daha sonra ise plaket takdim etti.