SAPANCALI ABBAS AMCA GENÇLERE TAŞ ÇIKARTTI

GÜNCEL

SAPANCALI ABBAS AMCA GENÇLERE TAŞ ÇIKARTTI

ATV'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programına Sapanca'dan katılan 86 yaşındaki Abbas Kara (Ayan), 9. soruya kadar gelerek 50 bin liranın sahibi oldu.

Yarışma öncesi Sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun sorularını cevaplayan Kara, "Sapanca'da halen dikiş ve nakış makinesi tamir ediyorum, Buraya gelmekteki amacım gençlere örnek olmak, meslek güzel bir şeydir. Bir şeylerle uğraşmaktan zevk alıyorum" dedi.

Yarışmada 8 soruya doğru cevap veren Abbas Kara, sırasıyla; "Bal üretimi yapmak isteyen birinin hangisini alması gerekir", "Koyu mavi renk hangisidir", Arabanın patlayan lastiğini değiştirirken tekerleğin somunlarını sökmek için kullanılan genellikle hangisi olur", "Şimendifer yolcuğu yapan biri hangisini kullanmıştır", "Sesli soru olarak sorulan Erkan Yolaç'ın sunduğu Evet-Hayır Yarışması", "Bir dönem Osman Devletine bağlı olan Eflak, Boğdan ve Erdel'deki tarihi eserleri ziyaret etmek için hangi iki ülkeye gitmek gerekir", "Beklenmedik Yolculuk' ve 'Beş Ordunun Savaşı' hangi film serisinin bölümleridir", "2015'te Uluslararası uzak istasyonunda yaklaşık bir yıl geçirdikten sonra Dünya'ya dönen astronot Scott Kelly'de hangi fiziksel değişim gözlemlenmiştir" sorularını doğru yanıtladı.

Kara, "Ebleh buna inanmış' şeklinde biten atasözünün başı nasıldır" sorusuna ise cevap vermeyerek yarışmadan 50 bin liralık ödülle ayrıldı.

Yarışmanın görüntülerine haberin videosundan ulaşabilirsiniz.