GELENEK DEĞİŞMEDİ KARNE HEDİYESİ MEYVE FİDESİ

GÜNCEL

GELENEK DEĞİŞMEDİ KARNE HEDİYESİ MEYVE FİDESİ

Sapanca ilçesinde sınıf öğretmenliği yapan Fikret Akdaş, sınıfındaki 22 öğrencisine, karne hediyesi olarak her yıl olduğu gibi meyve fidesi hediye etti.

Sapanca İlkokulu öğretmenlerinden Fikret Akdaş, öğrencilerin sorumluluk bilinci kazanması amacıyla öğrencilerine karne hediyesi olarak klasik hediyeler yerine meyve fidesi hediye etti.

Muhtar Nazım Özkılıç ile birlikte fideleri öğrencilere teslim eden Akdaş, "Öğrencilerimize üretmenin ve büyütmenin hazzını vermek, sorumluluk duygularını geliştirmek için önceki yıllarda 1. Sınıfta elma fidanı, 2. Sınıfta kiraz fidanı ve 3. Sınıfta armut fidanı vermiştik. Bu yıl da yine Isparta'dan getirttiğimiz Napolyon kiraz fidanlarını öğrencilerimize dağıttık. Öğrencilerimiz fidanları ile birlikte büyüyecekler inşallah. Sapanca'nın hafızasında olan meyvecilik, çocuklarımızın da zihninde yer ederek sorumluluk duyguları geliştirecek ve bu meyvelerin bakımını üstlenerek bir bitkinin nasıl meyve verdiğini öğrenecekler" dedi.

Fidan gibi canlı hediyelerin çocukların sorumluluk duygusunun artması ve bilinçlenmelerine yardımcı olduğunu belirten Muhtar Özkılıç ise ''Fikret hocamız öğrencilerine geçtiğimiz yıllarda kiraz, elma fidanı hediye etmişti. Bu sene de armut fidanı hediye etti. Çocuklarımızın böyle sorumluluk alması, ektikleri fidanlara gözü gibi bakmaları, çaba sarf etmeleri çok güzel bir deneyim oluyor. Hocama çok teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Fikret Akdaş geçen yılda öğrencilerine fide hediye ederek bir ilk imza atmıştı.