SAPANCA'DA HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ

GÜNCEL

SAPANCA'DA HAYATİ İNANÇ SEVGİSİ

Sapanca Belediyesi Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Yazar Hayati İnanç, 'Can Veren Pervaneler' isimli söyleşisiyle Sapanca'da sevenleriyle buluştu.

Sapanca Turizm Fakültesi salonunda gerçekleşen söyleşide yüzlerce vatandaş, konuşmacı İnanç'ı dinlemek için hazır bulundu. Bir buçuk saat sahnede kalan yazar hayatı daha anlamlı kılmaya dair konuları, kendine has üslubuyla ele alıp divan edebiyatından örnekler vererek anlattı.

Yeri geldiğinde güldüren, yeri geldiğinde duygulandıran İnanç, en değerli işin insana yatırım olduğuna dikkat çekti. İnanç, söyleşide eğitim, teknoloji, bilim, aile hayatı, annelik, Türk gelenekleri ve ölüm konularını işleyedi.

Vasiyetini de açıklayan yazar İnanç, "Hem Fatih'in hem Abdülhamid'in mirasını takiben ben de vasiyetim olarak web sayfama kitaplar koydum. Kitaplar oradan okunabiliyor, basıyorsun açılıyor. Kimse yanlış anlamasın, kendi yazdığım naçiz kitaplardan söz etmiyorum. Ama bunlar öyle değil, bunlar temel kitaplar. Olmazsa olmaz, medeniyetimizin ekseninde, merkezinde olan kitaplar" dedi.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; "Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğumuz etkinlik sayesinde Yazar Hayati İnanç hocamızla bir arada olmaktan mutluluk duydum. Bu akşamki güzel söyleşisini hepimize can kulağıyla dinleten Hayati İnanç hocamıza teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu önemli etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan salona sığmayıp salon dışına taşan tüm misafirlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Programa; Sapanca Kaymakamı Abdürrezzak Canpolat, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel, belediye meclis üyeleri, Cabir Grup Başkanı Mustafa Uğur, Cabir Otel Genel Müdürü Arif Tanta, siyasi parti temsilcileri, çeşitli kurum yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.