BAŞKAN YILDIZ'DAN SUBÜ'YE OTOPARK TEPKİSİ

GÜNCEL

BAŞKAN YILDIZ'DAN SUBÜ'YE OTOPARK TEPKİSİ

Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız, SUBÜ Sapanca Turizm Fakültesi altında bulunan otoparkın vatandaşların kullanımına açılmasına yönelik yaptıkları başvurunun üniversite tarafından reddedilmesine tepki gösterdi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesi binasının Sapancalı vatandaşların hizmet bütçesi ile yapıldığını ve ücretsiz olarak üniversiteye tahsis edildiğini hatırlatan Yıldız, "Kamuoyunun dikkatine; Mahalle sakinlerimiz ve çarşı esnafının uzun süredir talebi olan Turizm Fakültesi altındaki otoparkın imkan dahilinde bir kontenjan tanınarak vatandaşın kullanımına açılması talebine üniversite yönetiminden maalesef yine olumsuz cevap verilmiştir. Verilen cevapta üniversite yönetimince değişik nedenlerle otopark ihtiyacı olan diğer kişilere onay verilmesi hususu da vurgulanmaktadır. Pandemi sürecinin başında memleketlerine dönemeyen yerli ve yabancı öğrenci kardeşlerimize sahip çıkan mahalle sakinlerimize ret veren yönetimin hangi gerekçelerle imtiyaz tanıdığı da ayrıca merak konusu olmuştur. Başta bu karara imza atan üniversite yönetimi olmak üzere, vatandaşa hizmet bütçesiyle yapılmış binanın koşulsuz bir şekilde üniversiteye tahsis edilmesini sağlayanları kınıyorum" dedi.

DÖNEMİN BAŞKAN YARDIMCISINDAN DESTEK GELDİ

Yıldız'ın açıklamasına dönemin Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaşar Öz'den destek geldi.

Öz açıklamasında "İhale bedeli 12.000.000 TL., ilaveler 3.000.000 TL., İller Bankasına hala ödenmekte olan kredi taksitleri ile birlikte 30.000.000 TL.'yi geçen ve sadece Sapancalının olan bu binanın herkese açık olması gereken otoparkının , Sapanca'ya hiç bir katkısı olmayan üniversitenin keyfine bırakılmasını anlamakta zorluk çekiyorum. Bu nasıl bir anlayış ve keyfiyet." ifadelerine yer verdi.

ALIŞVERİŞ MERKEZİ OLARAK YAPILMIŞTI

2012 yılında dönemin Belediye Başkanı İbrahim Uslu tarafından sosyal donatı alanları, gençlik merkezi, sinema ve konferans salonları ile yerel esnafların dükkanlarının yer alacağı alışveriş merkezi olarak planlanan ve yapımına başlanan proje, Uslu'nun başkanlık görevinin sona ermesi ile bir sonraki dönem belediye yönetimi tarafından tamamlanarak meclis kararıyla Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesine tahsis edilmişti.