BU IRKLARI BESLEYİP KURALLARA UYMAYANLAR DİKKAT..!

GÜNCEL

BU IRKLARI BESLEYİP KURALLARA UYMAYANLAR DİKKAT..!

Tehlikeli köpek türlerini çipsiz, tasmasız, ağızlıksız ve pasaportsuz gezdirmek 14 Ocak 2022 tarihinden sonra yasak olacak. Uymayanlara 11 bin ila 30 bin TL arası para cezası kesilecek.

Resmi Gazete'de 14 Temmuz'da yayımlanarak yürürlüğe giren 7332 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun geçici üçüncü maddesiyle yapılan düzenlemeye göre, 'tehlikeli' olarak nitelendirilen köpek türlerini sahiplenmek ve barındırmak yasaklanmıştı. Bu tür tehlikeli ırkları besleyenlere, hayvanlarını kısırlaştırmak, çip taktırmak ve kayıt altına aldırmak için verilen süre ise 14 Ocak 2022'de doluyor. Bu süre sonunda gerekli işlemleri yaptırmayan hayvan sahiplerine 11 bin lira ceza verilecek, köpeklerine de el konulacak. Sahipleri isterse 'tehlikeli' olarak nitelendirilen köpek türlerini belediyelerin hayvan barınaklarına bırakabilecek.

TERK EDENE 30 BİN TL CEZA

Tehlikeli türü sokağa terk edenlere ise 30 bin lira ceza kesilecek. Düzenleme ile getirilen geçici maddeye göre pitbull terrier, japanese tosa, dogo argentino, fila brasilerio türlerini veya bunların melezlerini üreten, sahiplenen, sahiplendiren, barındıran, besleyen, takas eden, sergileyen, hediye eden ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapana hayvan başına 11 bin Türk Lirası idari para cezası verilecek. Bu hayvanlara el konulacak ve bu hayvanlar belediyeler tarafından hayvan bakımevine götürülecek. 14 Ocak'tan sonra da kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamayacak. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamayacaklar. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere de 11 bin TL idari para cezası verilecek.