AĞIR TONAJLI ARAÇLARA DENETİM

GÜNCEL

AĞIR TONAJLI ARAÇLARA DENETİM

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe giriş çıkışlarında ağır tonajlı araçlara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekipler kurallara uymayan araç sürücülerine ceza-i işlem uyguluyor.

Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde özellikle ağır tonajlı araçlar, hafriyat kamyonları, beton mikseri kontrol ediliyor.

Denetimler hakkında açıklamada bulunan Sapanca Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Hüseyin Güreci,"Her aracın belli bir yük taşıma kapasitesi var. Ağır tonajlı araçların bu sınırı aşmamaları gerekiyor. Ekiplerimiz denetimlerde araçların tonajlarını, beton mikserlerinin yüklerini ruhsatlı inşaatlara götürüp götürmediği, yük kapasitelerini aşıp aşmadıkları, ilçe genelinde ve özellikle eğimli bölgelerde asfalta zarar verilip verilmediği, çevre kirliliğine sebep olacak bir davranışta bulunup bulunmadıklarına yönelik denetimler yapılıyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'yle koordineli olarak yaptığımız denetimlerde kurallara uymayan firmalar tespit edildiğinde uyarılıp ceza-i işleme tabi tutuluyor" dedi.