SODAM'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

GÜNCEL

SODAM'DA EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Kadınlara yönelik hizmet veren Sapanca Sosyal Destek Merkezi (SODAM), birbirinden farklı konularda verdiği eğitimlerle kurulduğu 2015 yılından buyana Sapancalı kadınların gözdesi oldu.

Sapanca Halk Eğitim Merkezi'nin ev sahipliğinde hizmet veren SODAM, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde de eğitimlerine devam ediyor.

Sosyal Dayanışma Merkezi Proje Koordinatörü ve SODAM Temsilcisi Tuba Balkaya,  aile içi iletişimden aşçılığa kadar pek çok konuda kursların yer aldığı SODAM'da alınan pandemi önlemlerini İletişim Topluluğu üyesi Semra Baran'a anlattı.

Görevli, eğitimci ve kursiyere Kovit-19 bulaşma yolları ve korunma yöntemleri hakkında düzenli olarak bilgilendirme yaptıklarını belirten Balkaya, "Merkez olarak Sapanca ve çevre ilçelerde yaşayan 15 yaşını doldurmuş kadınlara yönelik eğitimler veriyoruz. Pandemi tedbirleri kapsamında merkez genelinde sosyal mesafeye büyük önem veriyoruz. Kurs alanlarında yüzde 70 alkol içeren kolonya ve dezenfektan bulunduruyor, eğitim mutfaklarında ise tek kullanımlık bardak, tabak ve eldivenler kullanıyoruz. Bunlara ek olarak sınıf içi temizlik ve havalandırmaya da özen gösteriyoruz" dedi.