ZABITADAN MARKET VE FIRIN DENETİMİ

GÜNCEL

ZABITADAN MARKET VE FIRIN DENETİMİ

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri market ve fırınlarda denetimler gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri marketlerde ürünlerin son kullanma tarihleri ile fırınlarda ekmek gramajlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerin aralıksız olarak sürdüğünü belirten Sapanca Belediyesi Müdür Vekili Hüseyin Güreci, "Halkımızın sağlığı ve huzuru için özellikle gıda ürünü satan iş yerlerinde denetimler gerçekleştiriyoruz. Yapılan denetimler sırasında son kullanma tarihleri ve gramajlar kontrol ediliyor. Eksiği bulunan iş yerleri önce uyarılıyor eksiklerini tamamlamamaları durumunda ise cezai işlem uygulanıyor" dedi.

Vatandaşlardan gördükleri eksiklikleri kendilerine bildirmelerini isteyen Güreci, "Hemşerilerimizden isteğimiz, alışverişlerinde ürünlerin son kullanma tarihlerini dikkatli bir şekilde kontrol etmeleri ve tarihi geçmiş ürünleri bildirmeleridir. Birileri daha çok kazanacak diye halkımızın sağlığının tehlikeye düşmesine asla izin veremeyiz. İnsan sağlığına uygun üretim yapmayan yerleri, sahte veya son kullanma tarihi geçmiş ürün satan marketleri, bakkalları, eksik gramaj satan fırınları vatandaşlarımızın bizlere ihbar etmelerini istiyoruz. Bu konuda duyarlı olan vatandaşlara da çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.