5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ

SİYASET

5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ

CHP Sapanca Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Onbaş, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. Yıldönümü olduğunu hatırlatan Onbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar, kadınlarımız eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.

Sevginin ve şefkatin simgesi olan aynı zamanda tarih boyunca milletimizin var olma mücadelesinde hiç çekinmeden canını ortaya koyan kadınlarımız, günümüzde de önemli başarı hikayelerine imza atmaktadır. Evinde, tarlasında, fabrikasında üretime destek olan, istihdam oluşturan, farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandıran Türk kadını, her alanda topyekûn kalkınma hamlesi içinde olarak Ülkemizin hedeflerine ulaşmasında da önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 87. yıldönümünü ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutluyor, tüm kadınlarımızı saygıyla selamlıyorum."