SEDAŞ: ''ALARMA GEÇTİK, ENERJİ NÖBETİNDEYİZ''

GÜNCEL

SEDAŞ: "ALARMA GEÇTİK, ENERJİ NÖBETİNDEYİZ"

Bölgemizde etkili olan kuvvetli rüzgar sebebiyle özellikle akşam saatlerinde Sakarya'nın dört bir yanında elektrikler kesildi. Vatandaşın bir türlü ulaşamadığı SEDAŞ ise "Alarma geçtik, enerji nöbetindeyiz" diye haber servis etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarısını yaptığı kuvvetli lodos fırtınası sabah saatlerinden itibaren Sakarya'da da etkili oluyor.
Akşamüstü sağanak yağmurun da başladığı dakikalarda Sakarya'nın dört bir yanından "Elektriklerimiz kesik" tepkileri yükselmeye başladı.

Bazı bölgelerde 7-8 saat süren kesintiler sebebiyle SEDAŞ'a ulaşmaya çalışan vatandaşlar sonuç alamazken, SEDAŞ'tan artık bir klasik haline gelen bir haber servisi yapıldı.

Karda, yağmurda, rüzgarda sürekli vatandaşı elektriksiz bırakan SEDAŞ yine "Alarma geçtik, enerji nöbetindeyiz" içerikli bir haber servisi yaptı.

SEDAŞ'ın saat 22.55 sularında basına geçtiği bülten şu şekilde:

"Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) ekipleri, yurdun batısını etkisi altına alan fırtına ve lodosa karşı enerji nöbetine başladı.  Kocaeli, Gebze, Sakarya, Bolu ve Düzce'de toplamda 310 kişilik ekiple sahada bulunan SEDAŞ, zorlu hava şartlarında enerji sürekliliği için 139 araç ile çalışmalarına devam ediyor. İl ve ilçe merkezleri ile bölgedeki kırsal kesimlerde de etkisi devam eden şiddetli rüzgar ve yağış nedeniyle yaşanabilecek arızalara anında müdahale edilebilmesi için teyakkuz haline geçildi.

SEDAŞ bölge yöneticileri de ekiplerin saha operasyonlarını yerinde takip ediyor. Fırtına ve lodosun başladığı andan itibaren sahada alarma geçen SEDAŞ ekipleri, güçlü teknolojik imkanlara sahip ekipmanları ve geniş araç filolarıyla bölgenin her noktasında gece gündüz enerji nöbeti tutuyor. Hava muhalefeti nedeni ile olası yolların kapanması halinde ise Valilik, il ve ilçe yerel yönetim birimleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı ekiplerle koordineli biçimde hareket edilecek.

Hava muhalefeti nedeni ile SEDAŞ Çağrı Merkezinde zaman zaman bekleme süreleri uzamakta olup, kesinti ve arızalarla ilgili gelen bildirimlere hızlı yanıt verebilmek adına müşteri temsilcisi kapasitesi artırılmıştır."