TÜRKİYE CUMHURİYETİ 98 YAŞINDA

GÜNCEL

TÜRKİYE CUMHURİYETİ 98 YAŞINDA

Sapanca'da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk günü hükümet konağı önünde İstiklal Marşı'nın okunması ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile sona erdi.

Kutlamaların ikinci günü, Kaymakam Abdurrezzak Canpolat'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Daha sonra Hükümet Konağı önünde öğrenciler tarafından şiirler okundu ve folklor gösterileri sergilendi.

Programda daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan Armina Balcıoğlu, ikinci olan Azra Kıvırcı, üçüncü olan Defne Çankal, ortaokullar arası resim yarışmasında birinci olan Elif Acu, ikinci olan Yağmur Çatan, üçüncü olan Mehlika Baki, Liseler arası şiir yarışmasında birinci olan Kevser Çakmak, ikinci olan Erdem Zihni Uslu, üçüncü olan Alperen Kocaman, Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Yağmur Şekerci, ikinci olan Kübra Balaban ve üçüncü olan Ayşe Kinç'e ödülleri ilçe protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Kutlamalar, Şehit Albay Güner Ekici Parkına gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü ile sona erdi.

Programa; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire müdürleri sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.