19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Program, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı'nın okunması ve muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunum töreni ile başladı.

Günün önemine ilişkin konuşmayı yapan Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Barış Yıldız, muhtarlık müessesinin önemine dikkat çekti.

Muhtarlığın yerel demokrasinin en eski örneğini temsil ettiğini ifade eden Yıldız, "Muhtarlık müessesi 1829 yılından buyana faaliyetlerini sürdürmektedir. Bir yönüyle milleti, bir yönüyle de devleti temsil görevi olan muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken diğer yandan kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler.192 yıllık köklü bir geçmişe sahip, Osmanlıdan cumhuriyete taşınan önemli bir yerel yönetim biriminin temsilcileri olan eski ve yeni ayırt etmeksizin tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar, özverili ve başarılı çalışmalarının devamını dilerim.  9 Ekim'in Muhtarlar Günü olarak kutlanmasında emeği geçen başta cumhurbaşkanımız ve tüm devlet büyüklerimize bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan protokol üyeleri ve vatandaşlarımıza şahsım ve mesai arkadaşlarım adına ayrı ayrı teşekkür eder saygılarımı sunarım'' dedi.

KATILIM

Hükümet konağı önünde düzenlenen törene; Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü vekili Komiser Hakan Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

KAHVALTI PROGRAMI

Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat ve Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Kaymakam Canpolat, burada yaptığı konuşmada muhtarların idare ve vatandaşlar arasında köprü konumunda olduğunu söyledi.

Vatandaşların ilk temas noktasının muhtarlar olduğuna dikkat çeken Canpolat, "Muhtarlarımızın tarihimizde önemli bir yeri var. Mahallelerimizin, sokaklarımızın sorunlarını hep beraber dinliyoruz ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizim görmediğimiz gözden kaçırdığımız konuları muhtarlarımız anında tespit ediyor ve bize iletiyorlar. Muhtarlık, yerel yönetimlerin ilk kademesidir. Kapımız sizlere her zaman açık. Çalıştığınız en yakın birimler kaymakamlık olarak bizler ve Sapanca Belediyesi'dir. Halkımıza hizmet götürürken en değerli paydaşlarımızdan biri olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlu olsun" diye konuştu.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise konuşmasında "Göreve geldiğim günden buyana beraber çalışıyoruz. Güzel bir dayanışma içinde olduğumuzu düşünüyorum. Belediye olarak tüm mahallelerimize belirli bir program dahilinde hizmetlerimizi götürmeye çalışıyoruz. Sizler bizlerin mesai ve ekip arkadaşlarımızsınız. Sizler bizi ne kadar iyi yönlendirirseniz bizlerde o kadar organize şekilde iyi çalışırız. Belediye olarak her zaman muhtarlarımızın arkasındayız, oradan oy geldi buradan oy gelmedi gibi bir düşünce içerisine girmeden Sapanca sevdalısı olarak tüm mahallelerimize eşit şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm muhtarlarımıza verdikleri özverili hizmet için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde öncelikle ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Hayatta olan muhtarlarımıza da sağlık ve başarılar diliyor 19 Ekim Muhtarlar Gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.